Af - 02/06-16 13:18; Opdateret: 02/06-16 13:39

Ungdomsleder kræves udvist for hashhandelUngdomsleder kræves udvist for hashhandel

En 45-årig tidligere leder af en institution for kriminelle unge i København er kræves udvist af Danmark for salg af 312 kilo hash. Han har boet her hele livet og har tre børn her.

storybild

En tidligere leder for en institution for kriminalitetstruede unge kræves udvist af Danmark for at være med til at opbevare og handle med 312 kilo hash. (Billede: Københavns Politi)

En tidligere leder gennem flere år af et opholdssted for kriminalitetstruede unge i København kræves udvist af Danmark for organiseret handel med 312 kilo hash.

Det krævede anklageren i dag i Københavns Byret under sin procedure her til morgen.

Tre personer er anklaget i sagen - de andre to har begge været tilknyttet ungdomsklubben under Københavns Kommune af lederen, der var ansat til han blev varetægtsfængslet i sagen i december.

- Jeg mener, at det skal koste tre års fængsel, og der skal ske udvisning af Danmark på trods af, at han har tre børn i Danmark og har været 45 år i Danmark, sagde anklager Sabrina Eifler i dag i Københavns Byret.

Metroxpress har beskrevet sagen, hvor der er navneforbud, de sidste dage, hvor vi har sat fokus på, hvordan kommuner har ansat personer, der selv er dømte og kriminelle, til at opdrage unge til at stoppe med kriminalitet. Et flertal af Folketinget vil nu sætte terror- og bandekriminalitet på børneattester på linie med pædofili.

De andre to i sagen kræves henholdsvis 4.5 års fængsel for at have haft de 312 kilo hash i sin lejlighed, og den tredie kræves tre års fængsel for at have medvirket til at flytte hashen.

Den tidligere leder hos Københavns Kommune er tidligere dømt for at være i besidelse af hash og har alligevel fået lederstillingen.

Lederen af værestedet har ifølge anklagerens udlægning ofte lånt sin bil ud, når de flere hundrede kilo hash skulle transporteres rundt i København. På et tidspunkt opbevarer er der opbevaret 202 kilo hash i lederens bil, som de skal gemme for politiet.

Politiets beviser er omfattende video- og telefonaflytninger af de tre og en mindre fisk i sagen, der allerede er dømt et års fængsel. Blandt andet er der vist et videoindslag i retten, hvor hovedpersonen får besøg af ungdomslederen i sin lejlighed.

- Og man kan se, at de sidder på gulvet med 202 kilo hash, hvorefter de griner og ryger en joint, sagde anklager Sabrina Eifler i retten.

Under ransagningen hos ungdomslederen finder Københavns Politi 80.9 gram hash og 24.900 kroner i en akvariebeholder. De 80.9 gram hash er det eneste lederen har erkendt.

Forsvar Kåre Pihlmann afviser derfor det hårde strafkrav.

- Det eneste min klient erklærer sig skyldig i er de 80.9 gram hash. Det bør han have en bøde for på 10.000 kroner. Han har lånt sin bil ud, men har ikke haft viden om, at den er brugt til at transportere hash i, siger forsvaren.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx