23/03-15 08:35; Opdateret: 23/03-15 08:53

Landsby i oprør: 2. klasse-elever besøgte center for tantra-sexLandsby i oprør: 2. klasse-elever besøgte center for tantra-sex

Debatten raser efter en far stillede spørgsmålstegn ved, hvad børn skulle lave på et center for tantra-sex.

storybild

Arkivbillede (Billede: Polfoto)

I Gedved mellem Skanderborg og Horsens går bølgerne højere end sædvanligt, skriver Kristeligt Dagblad.

I februar skulle en 2. klasse fra den lokale skole på besøg i byens spirituelle center, det buddhistisk inspirerede fællesskab Tigerens Rede, der tilbyder undervisning i både meditation og tantra-sex.

Det fik Per Johansson, som er far til en pige i klassen, til at gå på Facebook og spørge i byens digitale forum, hvad en skoleklasse skulle der. Det gav straks en heftig debat på siden, hvor Tigerens Rede blev kaldt en farlig sekt, og hvor der angiveligt er faldet trusler mod kritikere af centret. Siden er stemningen blevet så anspændt, at Per Johansson i dag oplever situationen som usikker.

Små piger skal vide alt om S/M og analsex
Små piger skal vide alt om S/M og analsex

- Der bliver taget billeder af mit hus, og mine børn føler sig utrygge. Vi har ikke noget imod dem. Sådan skal det ikke opfattes. Det er kun et spørgsmål om at tage børn som gidsler uden at spørge, om det er i orden, fortæller den kritiske far.

Helt unge piger krænker andre børn seksuelt
Helt unge piger krænker andre børn seksuelt

Tigerens Rede blev grundlagt i 1988 af Anne Sophie Jørgensen og hendes daværende mand som et center for meditation og såkaldt tantra, en særlig tilgang til sex. Centret har 70 tilknyttede brugere, som betaler mellem 100 og 300 kroner om måneden for at bruge lokalerne til at meditere og for at deltage i Anne Sophie Jørgensens kurser.

TV: Forældre forklarer for første gang deres børn, hvad sex er
TV: Forældre forklarer for første gang deres børn, hvad sex er

At stedet nu kaldes en farlig sekt, undrer leder Anne Sophie Jørgensen.

- Noget af det, man forbinder med en sekt, er ensretning, og det er der ikke her. Folk bor i deres huse og lejligheder rundt om i byen. De har deres familieliv, arbejde og privatøkonomi. Det eneste, vi på Tigerens Rede har til fælles, er en passion for meditation, siger hun.


LÆS OGSÅ: Unge skal lære at blive gravide: Så hurtigt dykker frugtbarheden

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

LIGE NU: Skægtrimmer trækkes tilbage...
bt.dk
Kasper skrev sin første klumme i BT:...
bt.dk
Sanne Salomonsen: Derfor bliver...
bt.dk
Kim Walls forældre fortæller BT om...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx