Af - 22/10-14 21:43

TV: Dansk par gift under bombealarm i går: 'Følelserne gik rimeligt højt'TV: Dansk par gift under bombealarm i går: 'Følelserne gik rimeligt højt'

Et par blev trods stor bombealarm på Københavns Rådhus i går viet under noget alternative forhold.

Bombetruslen var ikke det eneste forstyrrende element under vielsen - under ceremonien var der pludselig også en telefon, der begyndte at ringe. Se det hele i videoen her. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Det var ikke bare dyrt for samfundet, at hele alarmberedskabet i går måtte rykke ud til Københavns Rådhus for at efterforske en falsk bombetrussel.

Politiet fandt intet: Bombetrussel i København er nu afblæst
Politiet fandt intet: Bombetrussel i København er nu afblæst

For Victoria Castro og Richard von Staffeldt havde det nær spoleret deres livs største dag. Parret skulle nemlig giftes på rådhuset - det skulle ske på Richards fødselsdag - men i stedet blev de mødt af afspærringsbånd og uniformerede betjente i hobetal.

- Det er løgn. Det mener I ikke - det må være en joke, tænkte jeg.

Sådan beskriver Richard sine tanker i situationen.

Med en mor i rullestol og flere familiemedlemmer, der stadig var på vej til Rådhuset, så det sort ud. De nødvendige vielsespapirer lå nemlig på rådhuset, og det så ud til, at brylluppet måtte udskydes.

Og så var der pludselig ikke meget mening med den planlagte fest om aftenen.

- Følelserne gik rimeligt højt. Samtidigt havde jeg Victoria i røret, og hun græd og var bange for, at vi ikke skulle giftes alligevel, forklarer Richard.

- Men jeg svarede ‘jo, fandme jo! Vi skal giftes. Der er ikke noget, der skal stoppe det her bryllup!'

Richard fik fat på Borgerrepræsentationens Mette Laurberg (S), der skulle vie parret. Hun var også noget befippet over at se et afspærret rådhus, men hun var fast besluttet på at hjælpe det vordende brudepar.

- En sød rådhusbetjent hjalp mig med at finde et sted på Stormgade. Her kunne jeg vie dem på trappen. Men så var spørgsmålet, om jeg overhovedet måtte vie dem uden papirerne. Men i denne særlige situation fik vi lov til at gennemføre det, forklarer Mette Laurberg.

- Og det var rigtig fint. Jeg var lidt mere uforberedt, end jeg plejer at være, fordi mine papirer lå på rådhuset. Men det gik fint, siger Mette Laurberg, der heldigvis havde sin forberedte tale liggende på sin telefon.

Og sådan gik det til, at et par sagde ja til hinanden på en trappe hos Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune, mens politi, bombemænd og rullemarie var i fuld aktion ikke langt derfra.

To 13-årige stod bag alvorlig bombetrussel: 'Har det rigtig dårligt'
To 13-årige stod bag alvorlig bombetrussel: 'Har det rigtig dårligt'

- Da vi kom derind, var det bare en lettelse at se Victoria - at se hendes kjole og se, hvor smuk hun var. Jeg var grædefærdig, og det var en super smuk oplevelse for mig.

- Det var en følelsesmæssig turbulens. Men en kæmpe lettelse og glæde, at det gik op i en højere enhed. Jeg blev simpelthen så glad for, at det kunne lade sig gøre, siger en meget glad Richard von Staffeldt dagen efter brylluppet, hvor han og hans kone var oppe for at skrive under på vielsesattesten.

Han beretter desuden, at de om aftenen havde en fantastisk fest med hele familien.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Casper endte med at være afhængig af...
bt.dk
Gymnasieelever hærgede i offentlig...
bt.dk
Efterforskere: MH17 blev skudt ned af...
bt.dk
DMI: Så længe fortsætter varmebølgen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx