18/07-17 09:56

Luft møblerne igennem i sommerferienLuft møblerne igennem i sommerferien

Hvis du orker det, er sommeren en oplagt årstid til at lufte møbler og tøj, vaske gulve og rydde op i garagen.

storybild

København. Efter en vinter med lukkede vinduer og døre, udnytter vi enhver mulighed for at lukke sommervinden ind i huset, når solen endelig kigger frem.

Og sommeren er ifølge Lena Bentsen, der har skrevet bogen "Farvel rod", en perfekt årstid til at få gjort rent og for eksempel lufte vintertøjet.

- Når vi tager en jakke ud af skabet, der ikke har været brugt hele sommeren, så er den ikke snavset. Den er bare hengemt, siger hun.

- Derfor er det en god idé at tage den ud, lufte den og måske overveje, om tiden er inde til at få vasket alle sine jakker, siger Lena Bentsen.

Dine møbler kan også have godt af at komme ud og få lidt frisk luft, på samme måde som man i gamle dage bankede tæpper i haven om sommeren.

Og når du så alligevel har sat dine møbler udenfor, kan du passende gøre gulvet hovedrent, foreslår Tine Sode, der er fagredaktør ved Bolius.

- Man lægger ikke mærke til det normalt, men der er ikke noget, der frisker et rum op som at få ordnet sit gulv, siger hun.

Ifølge Tine Sode tager det ikke mere end en dag at få renset gulvet i bund og overfladebehandlet det bagefter.

Samtidig får sommerens åbne vinduer gulvbehandlingen til at tørre hurtigere.

Tricket, til at få et rengøringsprojekt gjort, er, at du ikke planlægger for mange ting på én gang. Derfor skal du aldrig ordne mere end et enkelt rum ad gangen, siger Tine Sode.

- Hvis man starter med et rum ad gangen og siger, at man ordner fodpaneler og renser døre ordentligt i bund ved håndtaget og eventuelt tager døren af for at gøre den ordentligt ren, så er det mere overskueligt, siger hun.

Sommerferiens solskinsdage kan også bruges på at male træværket ved vinduerne, foreslår Tine Sode.

Fakta: Ryd op, når du gør rent

- Når det er koldt, giver vi os sjældent til rydde op i udestuen og garagen. Så brug sommerens varmere temperaturer til at få det gjort.

- Mange af os bruger et kælder- eller loftsrum til opbevaring. Tag en dag, hvor du rydder op der. Smid de gamle urtepotteskjulere ud sammen med badebassinet med hul i og parasollen, du alligevel ikke kan få op.

- Det bedste oprydningsråd er, at hvis du har købt en ny af genstanden, så kommer du ikke til at bruge den gamle igen.

Kilder: Lena Bentsen, www.farvelrod.dk.

/ritzau/FOKUS

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dagens horoskop: Det siger stjernerne...
bt.dk
Årets hidtil dyreste hussalg: Så...
bt.dk
Efter gigantisk straffe-drama:...
bt.dk
Forlystelse lukket: Kvinde ramte træ...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx