Af - 12/08-15 10:51; Opdateret: 12/08-15 12:42

Qvortrup: - Kritik af Holger K er langt udeQvortrup: - Kritik af Holger K er langt ude

Metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup, mener, at politikerne sætter sig mellem to stole, når de kritiserer Holger K's krav på sin ministerpension. Tag jer sammen, siger han.

storybild

- Nu må de politikere altså tage sig sammen. Ikke så meget Holger K, men de andre, som den ene dag vedtager én ting, og den anden gør noget andet.

Sådan lyder kritikken fra metroxpress' politiske kommentator, Henrik Qvortrup, efter debatten om politikernes eftervederlag og pension igen er blusset op.

Liberal Alliance vil bruge Carl Holst-sag til nye regler
Liberal Alliance vil bruge Carl Holst-sag til nye regler

Denne gang sker det i kølvandet på den tidligere SF-minister Holger K. Nielsens udmelding til TV2 om, at han gør krav på sin ministerpension ved siden af sin folketingsløn på cirka 51.000 kroner om måneden.

- Holger K gør bare det, som jeg opfordrer politikerne til at gøre noget mere; at stå fast på nogle principper. Det hænger jo ikke sammen, at man den ene dag vedtager nogle regler, og så den anden dag begynder at kritisere de kolleger, som gør brug af reglerne, siger han og fortsætter:

- Så længe der er regler, må man også mene, at det er rimeligt, at de bliver udnyttet sådan, som de er vedtaget. At der så er en diskussion om, at reglerne skal ændres, og at de er for generøse, er en anden historie, som man må tage stilling til senere, siger Henrik Qvortrup, som godt kan forstå Holger K, der siger, at det ikke er rimeligt, at han skal gøre sig til moralsk dommer over reglerne.

Forsvarsminister Carl Holst om vederlag: Jeg følger reglerne
Forsvarsminister Carl Holst om vederlag: Jeg følger reglerne

Over for TV2 kritiserer Enhedslistens gruppenæstformand, Pernille Skipper, sagen og kalder det for pamperi:

- Det er noget mærkeligt, mærkeligt noget, at bare fordi man er politiker så skal man have ret til både at få pension samtidig med at man får sin løn som folketingspolitiker. Det er nogle mystiske regler, og det er ærlig talt lidt noget pamperi, lyder det fra Pernille Skipper.

Den kritik har Henrik Qvortrup ikke meget til overs for:

- Man kan da godt kalde det for pamperi, men så må de jo lave reglerne om. Det er helt fair and square at sige, at reglerne, som de ser ud nu, skal ændres og laves mere rimelige, men jeg har godt nok svært ved at se forargelsen, når reglerne, som politikerne i fællesskab har vedtaget, blot bliver fulgt. Og at bebrejde Holger K for det, er efter min mening langt ude.

Kovending fra Holst: Nu vil han tilbagebetale 830.000 kr.
Kovending fra Holst: Nu vil han tilbagebetale 830.000 kr.

Hele diskussionen om politikernes eftervederlag og ministerpension dukkede op, da det kom frem, at Forsvarsminister og tidligere regionsrådsformand i Region Syddanmark, Carl Holst (V), modtog cirka 800.000 kroner i eftervederlag fra Region Syddanmark. Holst høstede voldsom kritik i pressen og besluttede for en lille uge siden at frabede sig alle fremtidige udbetalinger af sit eftervederlag.

Overblik: Så meget tjener politikerne på Christiansborg
Overblik: Så meget tjener politikerne på Christiansborg

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx