Af - 03/01-15 14:05

Fitness World-direktør: Hvis man skal have fat i unge mænd, skal man ikke tale som til en tøsFitness World-direktør: Hvis man skal have fat i unge mænd, skal man ikke tale som til en tøs

storybild

(Billede: Polfoto)

Debatten raser på sociale medier over træningscenter-kæden Fitness Worlds seneste reklamer, som flere har kaldt sexistiske, og som 63 procent af metroxpress' læsere, der har deltaget i afstemningen, kalder 'for meget'.

Direktør i kæden Per Lyngbak Nielsen forklarer til metroxpress, at reklamerne - der i mellemtiden er blevet fjernet fra Fitness Worlds officielle Youtube-kanal, er henvendt til 'visse' piger mellem 20 og 29.

- Vi vil gerne have lidt kant og humor, og vi vil gerne tale de unges sprog. Og det synes vi, er lykkedes. Vi er et fitnessselskab. Man skal ikke navlepille for meget i en reklame.

Hvad mener du om, at man har kaldt jeres reklamer for sexistiske?

- Den vil jeg ikke rigtig ind i. Folk skal have lov til at have forskellige synspunkter. Man kan jo ikke sige noget i Danmark uden at folk reagerer. Vi står ved, hvad vi gør. Vi vil gerne have unge og ældre, tykke og tynde. Og nej, vi laver selvfølgelig ikke en reklame, som ingen ser. Det skal ikke være kedeligt at gå til fitness, understreger han.

'Plat og usmagelig': Kunder raser over Fitness World-reklame
'Plat og usmagelig': Kunder raser over Fitness World-reklame

Ser man på de to reklamer henvendt til henholdsvis kvinder og mænd er der stor forskel på, hvordan de to køn tiltales.

I kvindernes version lyder spørgsmålet:

- Hvad så, piger... Hvad vil du kaldes i 2015? En babe? En snack? En MILF (Mom I'd Like to Fuck, red.)? Frækkert? Chick? En honey? En 'kugodt'? Bootylicious?

Mændene bliver i 'deres' reklame spurgt, om 2015 skal være året, hvor de får guns, 'hjul', sixpack og vinger?

Stikprøve afslører: Afføring overalt i landets fitnesscentre
Stikprøve afslører: Afføring overalt i landets fitnesscentre

Per Lyngbak Nielsen indrømmer da også, at Fitness World taler 'meget forskelligt til de forskellige køn i den passende aldersgruppe':

- Hvis man skal have fat i unge mænd, nytter det ikke noget, at man taler som til en tøs. Jeg evner ikke at tale til folk, der er yngre end mig. Drenge har deres sprog, pigerne har deres. Og drenge går op i 'guns', forklarer han.

Når man ser jeres reklamer er det nærliggende at tro, at I mener, at kvinder skal drømme om at veltrænede for mænds skyld, men at mænd træner for deres egen. Er det rigtigt?

- Det er jeg helt uenig med dig i. Man har sine egne grunde til træne. Og mænd er lige så forfængelige som kvinder, lyder det fra Lyngbak Nielsen.

LÆS OGSÅ: Stop nu det pis! Fitness World sure over kunder, der tisser i badet

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx