Af - 05/10-16 20:36

Direktør: Politi købte ulovlig limousinekørsel til asylsøgereDirektør: Politi købte ulovlig limousinekørsel til asylsøgere

Mindst 275 ture gik fra Lolland til Nordsjælland.

storybild

Arkivfoto

Trafik- og Byggestyrelsen giver kritik af aftale imellem politistationen og en lokal vognmand fra Lolland, der har kørt migranter fra Maribo til centre i Nordsjælland.

Direktør fra taxibranchen kalder aftalen for ulovlig.Det skriver taxi.dk.

Mindst 275 gange er en limousine kørt turen fra Lolland med nyligt ankomne migranter til Asylcenter Gribskov og Center Sandholm i Nordsjælland. Det er sket i biler, der har kørt på en limousinetilladelse, og det er kritisabelt lyder det i et skriftligt svar til vognmanden fra Trafik- og Byggestyrelsen.

Taxichauffører ruster sig med dom over Uber-chauffører
Taxichauffører ruster sig med dom over Uber-chauffører

'Trafik- og Byggestyrelsen finder efter det oplyste ikke, at de pågældende kørselsopgaver kan udføres med biler, der fungerer på grundlag af limousinetilladelser. Trafik- og Byggestyrelsen har således lagt til grund, at der ikke foreligger særlige behov, der indebærer, at kørselsopgaverne kun vanskeligt kan udføres med taxier,' lyder det en kopi, som taxi.dk har fået tilsendt.

Aftalen er ifølge Dansk Taxi Råds direktør ulovlig.

- Der er tale om ren taxikørsel og det kan ikke udføres på limousinetilladelser, siger Trine Wollenberg, der er direktør for Dansk Taxi Råd, der er en sammenslutning af landets taxivognmænd.

En limousine er ikke nødvendigvis en forlænget bil med tonede ruder. Bilen kan lige så vel være en minibus. I dette tilfælde brugte vognmanden en Skoda Superb, en VW transporter og enkelte gange en BMW, der primært blev brugt til andre ting, oplyser vognmanden overfor metroxpress.

Strid mellem taxibranchen og Uber bliver afgjort fredag
Strid mellem taxibranchen og Uber bliver afgjort fredag

Politiets samarbejde med den lokale vognmand, Friis Trafik, kom i stand igennem en mail, hvor politiet efterspurgte priser på kørsel. Samarbejdet kørte fra sommeren 2015 og ophørte i august 2016 og er ikke blevet forlænget på grund af notatet fra Styrelsen.

Rigspolitiet oplyser overfor taxi.dk, at befordringen skal udsættes i konkurrence, så alle med den rette tilladelse kan byde ind på opgaven. Udbuddet offentliggøres torsdag 6. oktober 2016.

LÆS OGSÅ: Taxaselskab starter priskrig med Uber: Så billigt bliver det

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx