Af Agnete Finnemann Scheel - 11/11-15 07:29

Afsløring: Tre gange så mange udviste kan slet ikke sendes hjemAfsløring: Tre gange så mange udviste kan slet ikke sendes hjem

Voldsmænd, narkohandlere, pædofile og mordere. Næsten tre gange så mange udviste kriminelle kan ikke sendes ud af landet, end det hidtil har været fremme.

storybild

Svært at sende kriminelle udlændinge hjem (Billede: Thomas Hartwell)

64 udviste forbrydere lever i landet på såkaldt ’tålt ophold’, men nu kan Ekstra Bladet og TV3 afsløre, at yderligere 120 udviste kriminelle ikke kan sendes hjem og lever under de stort set samme forhold som de udviste på ’tålt ophold’.

Nationalt Udlændingecenter under Rigspolitiet oplyser, at de 120 udviste kriminelle lever på en status kaldet kriminel meldepligt.

Udviste på tålt ophold pjækker igen og igen
Udviste på tålt ophold pjækker igen og igen

Mens de 64 personer på ’tålt ophold’ som udgangspunkt er udviste, der må tåles i landet, fordi de risikerer dødsstraf eller tortur i hjemlandet. Så er de udviste på kriminel meldepligt, udlændinge som af forskellige grunde ikke kan sendes til deres hjemlande.

En del nægter at underskrive deres udsendelsespapirer, og når de ikke samtykker til udsendelsen, så vil en række lande ikke tage imod deres egne statsborgere, der så strander i Danmark på ubestemt tid. Irak, Somalia, Iran og flere nordafrikanske lande er blandt de stater, der kun modtager deres egne udviste statsborgere, hvis de selv siger ja tak til udsendelsen.

– I sidste ende er det politik, det handler om. Hvis man vil have de her lande til at tage deres egne kriminelle statsborgere tilbage, så er der pisk og gulerod, Pisken kan jo for eksempel bestå i, at man skærer i deres u-landsbistand. Guleroden kan være, at man giver dem noget mere, siger adjunkt Henning Bang Fuglsang Madsen Sørensen fra juridisk institut på SDU.

Dankorttyve lænsede ældre kvinder for store summer
Dankorttyve lænsede ældre kvinder for store summer

Både de 120 udviste på kriminel meldepligt og de 64 udviste på ’tålt ophold’ skal melde sig i Sandholm og leve for omkring 30 kroner om dagen. Men det gør de langtfra, kan man se i aften på TV3, og det bliver bekræftet af en anonym ansat fra Sandholmlejren.

– Min retsfølelse bliver krænket, når jeg ser dem komme i store biler og dyrt tøj. For pengene kan jo kun være tjent på sort arbejde eller kriminalitet. Kriminelle på meldepligt kan være her i årevis. Ingen ved, hvordan problemet løses. Men der bør jo gøres noget. For alles skyld.

LÆS OGSÅ: Føler du dig ramt? Disse faggrupper tiltrækker flest psykopater

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ulykke med selvkørende Uber-bil var...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Har tabt alle fodboldkarrierens...
bt.dk
Bil rullede rundt på taget på...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx