Af - 06/06-16 11:52

Frederikke står frem i bikini: Jeg er træt af at lægge låg på mig selvFrederikke står frem i bikini: Jeg er træt af at lægge låg på mig selv

I weekenden hørte en 25-årige pige to mænd bagtale hendes krop, mens hun solede i bikini. Det har inspireret 23-årige Frederikke til at vise sin bikinikrop frem.

Bildstrecke im Grossformat »
Opslaget er på nuværende tidspunkt blevet liket 12.000 gange, og 1.000 har delt opslaget. - Jeg har talt med min far om, hvordan kropsidealet var i 70'erne i forhold til i dag. Han sagde "Frederikke, jeg ville blive helt stresset, hvis jeg var ung nu. I 70'erne var man meget mere afslappet i forhold til ens krop". Jeg synes, det er vildt at høre, at ens kropsform var helt ligegyldig dengang, siger Frederikke Tea Ulff-Møller til metroxpress. Hun lagde sit bikinibillede op på Facebook i håbet om at rykke lidt ved det nuværende kropsideal. I torsdags solede Julie Ransby sig i bikini i sin gård og overhørte tilfældigvis to mænd bagtale hendes figur: "Jeg forstår ikke, hvordan man kan få sig selv til at tage en bikini på, når man ser ud, som hende der gør", havde den ene mand blandt andet sagt. Det fik Julie Ransby til tasterne: - Hvis jeg har lyst til at tage bikini på og flashe mine store lår, mormorarme og muffinmave, så skal I og ingen andre fortælle mig, at jeg ikke kan, skrev hun på Facebook. Frederikke Tea Ulff-Møller fortæller, at hendes mor næsten er stolt over hendes opslag, og faren synes også, det var en god idé at poste det på de sociale medier. Også Frederikke Tea Ulff-Møllers venner har bakket op om hendes 'projekt'. Når Frederikke Tea Ulff-Møller før tog på stranden, turde hun ikke bade i bikini. - Jeg havde altid shorts på, og hvis jeg skulle gå tur på stranden, tog jeg altid en bluse med ærmer på, siger Frederikke Tea Ulff-Møller til metroxpress. Metroxpress har for en måned siden skrevet om en ny undersøgelse, der viste, at bare tanken om et bad efter fitness eller en tur på stranden i badetøj, giver mange 18-29-årige ondt i maven og svedige håndflader. Klik på artiklen og læs mere. Leder af Center for Ungdomsstudier, Søren Østergaard, mener, at de unges blufærdighed skyldes, at det perfekte er blevet det normale, og det er svært at leve op til - især for pigerne. - Samtidig med, at der er kommet langt mere nøgenhed i det offentlige rum, er der kommet mere blufærdighed i det private rum. Man er først parat til at vise sin krop frem, når den ligner idealet, eller når man har accepteret, at den ikke kommer til det, sagde Søren Østergaard til metroxpress i forbindelse med artiklen fra maj. 18-29-årige - 32 procent 50-59-årige - 13 procent Læs flere resultater fra undersøgelsen ved at klikke på linket.

Frederikke Tea Ulff-Møller har for nogle timer siden delt et billede af sig selv i bikini på Facebook. Hun håber at kunne rykke ved det nuværende kropsideal.

- Jeg har i lang tid gået og slået mig mig selv oveni hovedet, fordi jeg ikke havde lyst til at ligge i bikini på min egen græsplæne. Nu skal det være nok.

Sådan siger 23-årige Frederikke Tea Ulff-Møller til metroxpress.

Søndag aften lagde hun et billede op af sig selv på Facebook kun iført bikini. Årsagen var, at hun havde læst det opslag, som Julie Ransby i weekenden postede på Facebook:

Julie Ransby havde i torsdags solet i bikini og kom tilfældigvis til at overhøre to mænd tale grimt om hendes krop. De to mænd nåede dog at gå, før Julie Ransby fik taget mod til at give dem igen.

Men på Facebook tog Julie Ransby til gænmæle. Hun postede et billede på Facebook af sig selv i bikini og gav en opsang til de to mænd og andre i samfundet, som ikke kan acceptere, at en bikinikrop bare er en krop i bikini og ikke en størrelse small.

Plus-size model censureret på Facebook
Plus-size model censureret på Facebook

- Da jeg læste Julies opslag, blev jeg først rasende over, at der kan sidde to drenge og snakke om et andet menneske på den måde. Det er klamt og super dårlig opførsel og opdragelse. Efterfølgende har hendes opslag inspireret mig, siger Frederikke Tea Ulff-Møller til metroxpress.

Hun tog en snak med sin far om kropsidealer og blev enig med sig selv om at prøve at bade kun iført bikini. Herefter fik Frederikke Tea Ulff-Møller sin far til at agere fotograf på det billede af hende i bikini, som hun nu har lagt på Facebook.

Wow! Britney Spears imponerer i badedragt med dyb udskæring
Wow! Britney Spears imponerer i badedragt med dyb udskæring

- Jeg er i forvejen i gang med at udfordre mig selv på alle områder i forhold til at sige til sig selv, at man sgu er god nok, som man er, siger Frederikke Tea Ulff-Møller.

Hun har gennem hele sin opvækst været usikker på sin krop, og usikkerheden er gradvist taget til de sidste fire år, hvor vægten også er steget.

Nu håber Frederikke Tea Ulff-Møller, at hun kan hjælpe andre, der har det som hende selv:

- Med opslaget håber jeg også på bare at kunne inspirere én, ligesom Julie ramte mig, siger Frederikke Tea Ulff-Møller.

Og Frederikke Tea Ulff-Møller 'mission' er lykkes. I kommentarfeltet på hendes opslag er der andre, der deler billeder af sig selv i bikini, og i Frederikke Tea Ulff-Møllers Facebook-indbakke, er der kommet flere beskeder fra piger, som nu er blevet motiveret af Frederikke Tea Ulff-Møller til at gøre hende kunsten efter.

Derudover har 12.000 på nuværende tidspunkt liket hendes opslag, og det er blevet delt mere end 1.000 gange.

Jeg håber, vi kan få et mere accepteret forhold til hinanden og nedtone det nuværende kropsideal, som jeg synes er unødvendigt.
Det siger Frederikke Tea Ulff-Møller til metroxpress.

LÆS OGSÅ: Hver tredje ung bryder sig ikke om at vise deres krop til andre

LÆS OGSÅ: Sådan vil Kardashian-søstre få dig til at stråle på stranden

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx