Af Silla Bakalus - 01/01-18 12:38

Fyrværkeri eksploderede i hovedet på Robert: 'Jeg tænkte – nu er jeg nok blevet blind'Fyrværkeri eksploderede i hovedet på Robert: 'Jeg tænkte – nu er jeg nok blevet blind'

ER DU KOMMET TIL SKADE, NÅR FYRVÆRKERI UVENTET ER EKSPLODERET I NÆRHEDEN AF DIG, SÅ VIL BTMX GERNE TALE MED DIG. SKRIV TIL JOURNALIST SILLA BAKALUS PÅ silb@bt.dk.

storybild

Fyrvækeri er hvert år skyld i mange skader nytårsaften. Billedet er et arkivfoto fra et tidligere år - og ikke fra den beskrevne hændelse med Robert Jakobsen . (Billede: Morten Germund)

Øjenskader, håndskader og fyrværkeri, der eksploderer uventet, hænger nærmest unægtelig sammen. Nytårsaften 2017 blev ingen undtagelse. Robert Jakobsen fra Grindsted var en af dem, der oplevede, at fyrværkeri eksploderede i hovedet på ham.

Det fortæller han til TVSyd.

»Jeg skulle tænde et batteri, og lige så snart jeg tændte det, sprang det op i øjet på mig. Så holdt jeg mig bare for øjet og tænkte: Nu er jeg nok blevet blind,« fortæller den uheldige fyrværkeribruger fra en briks på skadestuen i Kolding.

Han har en stor blodig, revne på kinden under det venstre øje, der er sammenknebent.

Men selv om det ser voldsomt ud, var Robert Jakobsen en af de heldige. Hans øje blev ikke ramt og er intakt.Så heldige var alle dog ikke. LÆS OGSÅ: Seks personer har fået alvorlige øjenskader - tre af dem er børn

Ifølge Ritzau var i alt 28 personer forbi landets øjenafdelinger med skader nytårsaften. Heraf havde seks personer alvorlige øjenskader. Tre af dem var tre børn mellem 13 og 17 år. 23 af de 28 tilskadekomne havde ikke sikkerhedsbriller på. Og det er ikke overraskende ifølge overlæge Jørgen Villumsen fra Region Hovedstadens øjenafdeling på Rigshospitalet-Glostrup

»Langt hovedparten af de ramte kunne være stort set uskadte med briller. Det er meget sjældent, at vi registrerer alvorlige øjenskader med sikkerhedsbriller,« forklarer overlægen til Ritzau.

Du kan se billedet af Robert Jakobsen i TVSyds artikel i linket på facebook herunder:

Hele 19 af de registrerede øjenskader er sket, fordi fyrværkeriet  - ligesom i Robert Jakobsens tilfælde – er eksploderet uventet.

For Robert Jakobsen har den ubehagelig oplevelse ført til, at han aldrig vil fyre fyrværkeri af mere. Han vil ikke udfordre skæbnen, siger han til TVSyd.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Efter Wengers afsked: Mange vil have...
bt.dk
Realitystjerne har dumpet sin fyr:...
bt.dk
Dansk stjerne i mystisk fravær:...
bt.dk
Tillykke til Prinsesse Isabella: I...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx