02/03-15 09:01

Flere kvinder trækker i politiuniformFlere kvinder trækker i politiuniform

Kønsforskellene i unges valg af uddannelser bliver mindre. Nu er hver fjerde på politiskolen en kvinde, mens næsten hver tredje som læser til pædagog og fysioterapeut er mand

storybild

Flere mænd læser tradionelle kvindefag og omvendt

Du kan lige så godt lære at vænne dig til synet af en kvindelig betjent med håndjern og en mand i sygeplejerskeuniform.
Ligestillingen er på vej, når det gælder unges valg af uddannelser, hvor flere og flere kvinder vælger traditionelle mandefag, og flere mænd søger optagelse på de studier, kvinder før valgte.
Siden 2008 er antallet af mænd, der blev optaget på pædagogstudiet steget fra 19 til 29 procent af en årgang i 2014. Antallet af mænd på sygeplejerskeuddannelsen er i samme periode næsten fordoblet fra 120 til 239. Mandeandelen på studiet for fysio- og ergoterapeut er steget fra 24 til 32 procent.
Ulla Gerner Wohlgemuth har lavet en ph.d.-afhandling om, hvorfor flere mænd vælger kvindefag.
- Mange mænd har fået øje på, at det er interessante uddannelser. Men når det gælder valg af, hvad man bruger sin pædagoguddannelse til, er der stadig forskel. Mange mænd vælger at arbejde i skolefritidsordninger, hvor der mest er kvinder i daginstitutioner, siger hun.
Omvendt er antallet af kvinder, som ønsker at komme i politiuniform i samme periode steget fra 19 til 25 procent sidste år.
Formanden for politiforbundet, Claus Oxfeldt glæder sig.
- Ikke bare til de personalefester vi får. For at være seriøs, så har politiet ønsket at mindst en fjerdedel af alle betjente var kvinder, så det er godt, vi har nået målet. Vi skal afspejle befolkningen. Helt praktisk skal vi også bruge kvinder til at visitere kvinder, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Carøe til 'Gamle' Hansens bisættelse:...
bt.dk
Vegetarer kan mangle kritisk vitamin:...
bt.dk
'Gør Facebook dig i dårligt humør?...
bt.dk
To unge fra bandemiljøet får 13 års...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx