Af - 18/05-14 20:43

Mere end 10.000 småbørn får ADHD-medicinMere end 10.000 småbørn får ADHD-medicin

Tusindvis af amerikanske børn på to eller tre år bliver behandlet med ADHD-medicin. I Danmark får små børn også medicin, fortæller forsker.

storybild

(Billede: Polfoto)

Mere end 10.000 amerikanske småbørn på to eller tre år bliver behandlet med ADHD-medicin. Det viser nye tal fra Centers for Disease Control and Prevention i Atlanta.

Småbørnene bliver blandt andet behandlet med det udbredte lægemiddel Ritalin, og det vækker hovedrysten hos flere amerikanske eksperter, fordi medicinens virkning på små børn ikke er gennemprøvet, og det er for tidligt at diagnosticere ADHD i så tidlig en alder.

Hovedpinepiller øger risikoen for at få børn med ADHD
Hovedpinepiller øger risikoen for at få børn med ADHD

- Det er meget chokerende, og det burde ikke ske. Folk fumler rundt i mørke. Vi ved åbenbart ikke, hvordan vi skal behandle små børn, siger børnepsykolog Anita Zervigon-Hakes fra The Carter Center i Atlanta til The New York Times.

I Danmark har cirka 8.000 børn og unge fået diagnosen ADHD, og flere og flere bliver behandlet med medicin som for eksempel Ritalin.

Seneste tal fra 2010 viser, at 1,56 % af alle børn og unge under 18 år behandlet med ADHD-medicin.

Styrelse: Gravide bør ikke spise hovedpinepiller
Styrelse: Gravide bør ikke spise hovedpinepiller

Ritalin er ifølge Lægemiddelstyrelsen kun godkendt til børn og unge mellem seks og 18 år.

Alligevel bliver børn under seks år også behandlet med ADHD-medicinen i Danmark, forklarer seniorforsker Ole Jakob Storebø fra Region Sjælland:"

- Jeg kender flere steder, hvor man giver børn under seks år medicin, men ved flere børne- og ungdomspsykiatriske klinikker er de opmærksomme på, at det er et problem at give mindre børn ADHD-medicin, siger han.

ADHD-medicin kan ødelægge drenges penis resten af livet
ADHD-medicin kan ødelægge drenges penis resten af livet

Derfor kører der lige nu en række forsøg i for eksempel Holbæk, hvor alt fra forældrestøtte til leg og motorisk træning skal forsøge at erstatte ADHD-medicinen til børn.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slukker Palles VM-drøm: Får ikke...
bt.dk
FCK gav ungt talent debut - men siger...
bt.dk
Axelsen kæmper mod tiden: Nu afgøres...
bt.dk
Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx