Af - 26/05-15 17:58

Hus Forbi vil have MobilePay-løsningHus Forbi vil have MobilePay-løsning

De hjemløse Hus Forbi-sælgere skal kunne modtage deres 20'er fra kunder, der ikke har kontanter via elektronisk overførsel.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/Bech Mathilde)

'Desværre, jeg har ingen kontanter på mig,' skal ikke i fremtiden være en undskyldning for ikke at købe hjemløseavisen, Hus Forbi.

Organisationen bag bladet arbjder på at lave en løsning, hvor man i stedet kan betale via en smartphone-app som for eksempel MobilePay. Det kommer blandt andet i kølvandet på erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsens (S) udmelding om at fjerne kontanter fra flere forretninger.

Mobile Pay’s konkurrenter slår sig sammen
Mobile Pay’s konkurrenter slår sig sammen

- Det er noget, vi bliver nødt til at reagere på. Nu bliver det endnu mere vigtigt for os at få lavet en digital løsning, og det er ligemeget om den hedder Nets eller MobilePay - de sidste er bare de største lige nu, siger Rasmus Christensen, der er sekretariatsleder hos Hus Forbi til metroxpress.

Mobilepay får vild opdatering: Scan, klik, køb
Mobilepay får vild opdatering: Scan, klik, køb

De hjemløse har ofte en noget kortere horisont på planlægningen, og der kan det være besværligt at skulle hente de digitalt tjente penge først.

- En af fordelene ved vores projekt er, at der er kontant afregning. Når man har solgt et blad kan man købe sig noget at spise eller en busbillet, siger sekretariatslederen.

LÆS OGSÅ: Dankort-omsætningen når over 30 milliarder kroner

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dårlig stemning i X Factor-studiet:...
bt.dk
Her er Danmarks dyreste lejebolig
bt.dk
'X Factor'-favorit mistede sin far:...
bt.dk
Din soveposition bestemmer din hovedpude
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx