Af - 22/02-15 12:45; Opdateret: 13/09-16 08:29

Derfor skal du bruge skammel når du er på tøndenDerfor skal du bruge skammel når du er på tønden

De fleste af os kender til at have forstoppelse. Men hvad gør man egentligt, når man sidder på tønden, og der bare intet sker.

Stribevis af undersøgelser hævder, at omkring hver anden dansker oplyser at have problemer, når de på toilettet dagligt kæmper for at blive befriet for resterne af den mad, som de har spist.

Men nu er der hjælp forude. Den tyske læge, ph.d. og forsker ved Institut for Mikrobiologie og Sygehushygiejne, i Frankfurt am Main, Giulia Enders, har nemlig sat sig for at finde ud af alt om tarmen. Blandt andet efter at hendes veninde spurgte hende, hvad der egentlig sker, når man skider, og hun trods sine medicinske studier overhovedet ikke kunne svare.

- Man skal sidde på hug! Og nej, det betyder ikke, at vi nu alle skal nedstige fra vores porcelænstroner og begynde at skide i et hul i uvant vaklende hugstilling. Man kan nemlig sætte sig på hug i siddende stilling: Bøj overkroppen let forover, sæt fødderne op på en lille skammel, og vupti, forklarer Giulia Enders i sin nye bog, Tarme med Charme.

Kvinder har lettere ved at tale om utroskab end deres maveproblemer
Kvinder har lettere ved at tale om utroskab end deres maveproblemer

Når den lille skammel er et genialt trick, hvis man har svært ved at komme af med det, så skyldes det ifølge Giulia Enders, at vores tarmlukkeapparat simpelthen ikke er indrettet til at åbne helt op, når man sidder på en stol eller et toilet. En muskel låser ganske enkelt for tarmen - både når man ligger og sidder.

- At sidde på hug har været vores naturlige afføringsposition siden tidernes morgen. Når man derimod sidder på hug slapper musklen af, og afføringsvejene bliver helt lige og det hele ryger fluks ud, forklarer Giulia Enders, der også fortæller, at nødtørft på hug eller med skammel ifølge medicinske forsøg gennemsnitligt sker på 50 sekunder og med fuld tømning, mens det tager 130 sekunder på et toilet- og endda med dårligere resultat.

- Hæmorrider, tarmsygdomme, udspostninger og forstoppelse findes næsten udelukkende i lande, hvor man sidder på et stolelignende toilet, påpeger Giulia Enders, hvis Tarme med Charme gennemgår tarmens helt afgørende, men indtil nu oversete betydning for udvikling af blandt andet sundhed, godt humor og fravær af fedme, depression, hudsygdomme, allergi, immunsygdomme, stress og infektionssygdomme.


Se Giulia Enders's, foredrag Tarme med charme, der i dag er et YouTubehit.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx