Af Ritzau - 24/10-16 20:56; Opdateret: 24/10-16 21:42

SF vil se kontrol og menneskelighed i udlændingepolitikSF vil se kontrol og menneskelighed i udlændingepolitik

En ny linje på udlændingeområdet skal placere SF mellem venstrefløjen og partier, der vil stramme endnu mere.

storybild

Jacob Mark (til højre) ser gerne SF placere sig i midten af det politiske spektrum på udlændingeområdet. Det sker ved at bakke op om en række stramninger, men samtidig bevare menneskeligheden, siger han. Arkivfoto (Billede: Scanpix/Ólafur Steinar Gestsson)

Med en ny linje i udlændingepolitikken vil SF lægge sig mellem "strammerpartierne" og venstrefløjen.

Antallet af asylansøgere skal kontrolleres, og derfor støtter partiet flere af regeringens stramninger. Det skriver Berlingske tirsdag.

Den nye kurs har været undervejs i et år og er blevet vedtaget af en enig folketingsgruppe og landsledelse. SF's gruppeformand, Jacob Mark, er en af partiets bannerførere for den nye kurs.

- Det handler om at have mere kontrol, men også mere menneskelighed, siger han til Ritzau.

Konkret er SF parat til at bakke op om en række stramninger på området.

Det gælder hurtigere hjemsendelse af migranter og regeringens nødbremse på asylområdet. Den skal gøre det muligt at afvise asylansøgere ved grænsen, hvis Dublin- eller Schengen-samarbejdet, bryder sammen.

Ifølge Jacob Mark vil kursen få SF til at ligge midt i det politiske spænd. Partiet er ikke et "strammerparti", men anerkender, at der er problemer.

- Vi skal være realistiske omkring, at det er svært at integrere så mange nye mennesker, og at det betyder noget, hvor mange der kommer til Danmark. Det koster noget, siger han.

- Så vi vil gerne bakke op om stramninger, men vi skal selvfølgelig også hjælpe kvoteflygtninge og personer, der må vente i årevis på at få deres familie til landet eller lever i fattigdom, når de har fået asyl, siger han.

Han slår også fast, at der er grænser for, hvor mange udlændinge Danmark kan tage imod, hvis vi skal bevare vores værdisæt og sammenhængskraft og samtidig sikre en vellykket integration.

Siden foråret har det også fra SF-formand Pia Olsen Dyhr lydt, at partiet vil gå efter en position som det "realistiske parti" på venstrefløjen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx