Af Lars Sejr - 02/10-15 14:02

Pia K: Sandheden om Tibet-sag skal fremPia K: Sandheden om Tibet-sag skal frem

Politiet kan ikke alene have taget beslutningen om fjerne demonstranter med tibetanske flag, mener formanden.

storybild

Pia Kjærsgaard. (Billede: Polfoto/arkiv)

- Oprigtig tror jeg, at politiet bare har pareret ordre. Fra hvem ordren er kommet, kan jeg ikke udtale mig om, for det er jo det, som kommissionen nu skal undersøge. Men jeg tror ikke, det er politiet alene, der har taget den her beslutning.

Det siger Folketingets formand, Pia Kjærsgaard (DF), efter det fredag er kommet frem, at justitsminister Søren Pind (V) nedsætter en kommission, der skal undersøge, hvad der skete i den såkaldte Tibet-sag.

Tilbage i 2012 gav ledere i Københavns Politi ordre til, at tibetanske demonstranter med tibetanske flag skulle fjernes under et kinesisk statsbesøg.

Politiet vil ikke kommentere påstand om løgn i Tibet-sag
Politiet vil ikke kommentere påstand om løgn i Tibet-sag

Det viser dokumenter, der først er blevet fundet tre år efter, og som dermed strider imod de forklaringer, som Københavns Politi tidligere har givet til justitsministeriet og dermed også Folketinget.

Men ordren kommer altså endnu højere oppe fra, mener formanden.

- Politiet har sagt nogle underlige ting i den her sag. At man ikke ville se det tibetanske flag i frygt for, at det kinesiske sikkerhedsfolk så skulle begynde at skyde mod demonstranterne. Det er jo fuldstændig langt ude.

- Det handler om nogle fredelige folk, der bare vil vise det tibetanske flag, og det er fuldstændig uhørt, at de ikke kan det. Det er meget fornuftigt, at der bliver nedsat en kommission.

Tibet-sag kan svække tilliden til politiet
Tibet-sag kan svække tilliden til politiet

En undersøgelse, der bestemt ikke bør tage alt for lang tid, mener Pia Kjærsgaard. Særligt fordi der allerede er gået tre år.

- Jeg skal nok holde øje med, at det ikke tager for lang tid med undersøgelseskommissionen. Vi skal hurtigt til bunds i den her sag.

- Man skylder, at sandheden kommer frem.

LÆS OGSÅ: Betjente fik ordre til at fjerne demonstranter i Tibet-sag

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Durmisi i svær situation: Det er ikke...
bt.dk
En succesfuld københavnsk...
bt.dk
Direktør talte over sig og blev...
bt.dk
Motorvej blev lukket i flere timer:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx