Af Lars Sejr - 17/11-15 07:35

DF vil have asylstramninger på plads inden juleferienDF vil have asylstramninger på plads inden juleferien

Forhandlingerne om stramninger på asylområdet er godt i gang, men der skal ifølge DF fart over feltet.

storybild

Martin Henriksen (DF) (Billede: Polfoto/arkiv)

Venstre-regeringen har med sine 34 asyltiltag, som skal bremse tilstrømningen til Danmark, imødekommet Dansk Folkeparti på en lang række område.

Derfor vil blå bloks største parti have en hurtig aftale på plads. Målet er at få aftalen vedtaget og omdannet til lovgivning, inden at Folketinget går på juleferie.

Det siger Martin Henriksen, DF's udlændinge- og integrationsordfører.

- Der er to ting til at tage hensyn til i øjeblikket.

- Vi skal lave nogle markante opstramninger, som rent faktisk nytter noget, og vi skal gøre det hurtigt, så vi sender et signal om, at Christiansborg er handlekraftig, og at vi kan reagere på den flygtninge- og migrantkrise, vi ser på, siger Henriksen til Ritzau.

Dansk Folkeparti efterlyser stadig kontrol ved grænserne
Dansk Folkeparti efterlyser stadig kontrol ved grænserne

En række af regeringens tiltag kan klares administrativt. For eksempel oprettelsen af teltlejre, og den del er allerede igangsat.

Selvom DF generelt er tilfreds med regeringens 34 forslag, så mangler der lige et punkt 35 og måske 36, før det bliver rigtig godt, mener Henriksen.

Grænsekontrol afviser regeringen fortsat at indføre, selvom de øvrige blå partier har talt for det, efter at Sverige har indført midlertidig grænsekontrol på grund af flygtningekrisen.

- Den grænsekontrol er vigtigt for os for at kunne holde styr på situationen. Det er lidt underligt, hvis regeringen på et eller andet tidspunkt ikke kan se, hvilken vej vinden blæser, siger Henriksen.

Flygtninge skiller blå partier fra udlændingeaftale
Flygtninge skiller blå partier fra udlændingeaftale

Han efterlyser også, at regeringen kommer med en beregning af, hvad indvandringen koster det danske samfund.

- Vi har overblik over økonomien på så mange områder, og det synes vi også, at der skal være her. Kald det folkeoplysning, siger Henriksen.

Der er ikke kun brok fra DF. Henriksen erkender, at regeringen for eksempel har rykket sig "markant" i forhold til familiesammenføring for flygtninge. Her er regeringens udspil, at der nu skal gå tre år i stedet for et år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Par krævede erstatning for...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx