Af - 05/05-14 06:27; Opdateret: 05/05-14 07:59

Millionbombe under Melodi Grand PrixMillionbombe under Melodi Grand Prix

DR har måtte lægge ud for et overforbrug på mindst 22,8 millioner kroner for at bygge scenen i København, det afslører et fortroligt notat fra Region Hovedstaden

storybild

Eurovision-finalen i København bliver mindst 22.8 millioner kroner dyrere for skatteyderne end planlagt, viser fortrolligt notat fra Region Hovedstaden, som metroxpress har fået fat i. (Billede: Mogens Flindt, Polfoto)

Under en uge før det internationale Melodi Grand Prix i København viser det sig nu, at det bliver mindst 22,8 millioner kroner dyrere for de danske skatteydere.

Her er det fortrolige Eurovision-notat
Her er det fortrolige Eurovision-notat

Danmarks Radio har måttet lægge ud for millionbeløbet, da Projektselskabet under Wonderful Copenhagen er løbet tør for penge.

Billedserie: Irland hev de store
Billedserie: Irland hev de store "kanoner" frem til MGP-åbningsshow

Det fremgår af det fortrolige notat fra Region Hovedstaden, der skal behandles samme dag som første semifinale på tirsdag:

“DR gav på mødet tilsagn om at lægge de fornødne midler ud for Projektselskabet til de nævnte formål, så ESC 2014 kan afvikles som forudsat,” står der i notatet.

Han overlevede Breivik - nu er han norsk MGP-favorit
Han overlevede Breivik - nu er han norsk MGP-favorit

De ekstra millioner kroner kommer oven i de knap 50 millioner kroner, som politikerne allerede har givet for at ombygge det tidligere B&W-værft på Refshaleøen.

Ekspert: Millionstøtte til grandprix er ulovlig
Ekspert: Millionstøtte til grandprix er ulovlig

Overforbruget forarger den borgerlige lejr i København:

“Det er jo fup og svindel det hele, hvor de er kommet med for små beløb, bare for at vi skulle sige ja. Nu kommer ekstraregningerne så,” siger Liberal Alliances Lars Dueholm.

90'er-ikonet Dr. Alban med i Melodi Grand Prix
90'er-ikonet Dr. Alban med i Melodi Grand Prix

Det har blandt andet vist sig, at udgifterne til sikkerhed bliver 5,6 millioner kroner i stedet for de budgetterede 0,9 millioner, og kloakken har vist sig at være defekt.

Grand Prix-Emmelie sang for kongehuset
Grand Prix-Emmelie sang for kongehuset

Derudover kan udgifter til tag og kabelføring ende i en retssag mellem DR og det offentlige.

“Uenighed, der beløber sig til mellem 10 og 12 millioner kroner, var parterne enige om at afgøre efter afviklingen af ESC 2014, eventuelt ved voldgift," står der i notatet.

Hverken overborgmester Frank Jensen, regionsformand Sophie Hæstorp eller Wonderful Copenhagen har lyst til at udtale sig. Mens DRs executive producer Pernille Gaardbo skriver, at aftalen er, at de laver tre tv-show, mens kommune, region og Wonderful Copenhagen står for scenen.

Flemming Steen Munch, gruppeformand, Venstre siger:
"Det her kan vi overhovedet ikke acceptere. Det hele foregår gedulgt, hvor overborgmesteren ikke orienterer os om de store millionomkostninger, før efter showet har fundet sted," siger han.

Jakob Næsager, gruppeformand, Konservative siger om sagen:
“Jeg er ked af at have fået ret om, at vi ikke fik den fulde sandhed. Jeg er desværre ikke engang chokeret over det," siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Kim Walls mor fokuserer på...
bt.dk
Kendt tv-vært skal giftes: 'Hun sagde...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx