Af - 01/04-14 20:18

Messerschmidts boss beundrer Putin – Messerschmidt tager afstandMesserschmidts boss beundrer Putin – Messerschmidt tager afstand

Lederen af Dansk Folkepartis gruppe i Europaparlamentet hylder Vladimir Putin. DF må forlade gruppen, mener Socialdemokraterne.

storybild

Socialdemokraten Jeppe Kofod (til venstre) kritiserer Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti (i midten) for at sidde i samme gruppe som den kontroversielle EU-skeptiker Nigel Farage (til højre) i EU-parlamentet, efter at Farage for nylig udtalte sig i rosende vendinger om Vladimir Putin. (Billede: Polfoto)

Genial.

Det tillægsord vælger den britiske EU-skeptiker Nigel Farage, som er leder af den gruppe i Europaparlamentet, hvor også Dansk Folkeparti sidder, til at beskrive Ruslands præsident Vladimir Putins ageren i forhold til borgerkrigen i Syrien.

Hvis Syrien var Danmark: Sådan ville det se ud
Hvis Syrien var Danmark: Sådan ville det se ud

Det får nu Socialdemokraterne til at komme med en klokkeklar opfordring til Dansk Folkepartis EU-politiker Morten Messerschmidt om at trække partiet ud af Gruppen for Europæisk Frihed og Demokrati.

- Det er helt vildt, at Nigel Farage lovpriser en autoritær figur som Putin, der har et stort medansvar for blodbaddet i Syrien, siger Jeppe Kofod, der er Socialdemokraternes spidskandidat til EU-parlamentsvalget i maj.

Racist-anklaget politiker fik 'Hitler-skæg'
Racist-anklaget politiker fik 'Hitler-skæg'

- Dansk Folkeparti sidder i gruppe med ham og deler dermed også økonomi med ham, så de bør spørge sig selv, om det er ham, man vil samarbejde med, når han siger sådan nogle ting. I sidste ende siger det jo noget om DF og Morten Messerschmidt, at de har valgt at samarbejde med sådan en som ham, tilføjer Kofod.

Messerschmidt og Kofod i vildt skænderi: Tør øjnene!
Messerschmidt og Kofod i vildt skænderi: Tør øjnene!

Morten Messerschmidt mener dog ikke, at der er noget at komme efter.

- Vi stemmer ikke ens i udenrigspolitikken, siger han, og tilføjer, at han 'selvfølgelig ikke' er enig med Nigel Farage og hans syn på Putin.

USA beskylder Putin for  hemmeligt at putte oliepenge i egne lommer
USA beskylder Putin for hemmeligt at putte oliepenge i egne lommer

Desuden henviser Messerschmidt til, at de europæiske socialdemokrater heller ikke er helt pletfri. Den socialdemokratiske gruppeleder i EU-parlamentet, tyskeren Martin Schulz, har således sammenlignet EU-skeptikere med nazister.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Seniorerne er de største vindere i...
bt.dk
To unge fra bandemiljøet får 13 års...
bt.dk
Folk har sablet Tivoli ned for det i...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx