05/03-17 08:54

Kendt dansk skuespiller efter vild rekord: Det er noget mærkeligt nogetKendt dansk skuespiller efter vild rekord: Det er noget mærkeligt noget

Skuespillerinden Trine Dyrholm satte lørdag aften rekord, da hun vandt sin sjette Bodilpris.

storybild

Bodil prisuddeling lørdag den 4. marts 2017. Vinderen af Årets kvindelige hovedrolle gik til Trine Dyrholm for filmen "Kollektivet". (Foto: Nikolai Linares/Scanpix 2017) (Billede: Nikolai Linares)

Skuespillerinden Trine Dyrholm vandt lørdag aften en bodilstatuette for bedste kvindelige hovedrolle for sit arbejde i filmen "Kollektivet".

Prisen betød samtidig, at den populære skuespillerinde tog titlen som den mest prisvindende skuespiller i Bodilprisens 70 års lange historie.

Men det prøver "Arvingerne"-skuespillerinden ikke at lade sig imponere af.

- Jeg synes, det er noget mærkeligt noget, at jeg har flest priser. Det går jeg ikke så meget op i, siger hun og fortsætter:

- Det der med at have fået mange priser har måske også noget at gøre med, at man har haft en masse muligheder i nogle år, hvor der måske ikke var så mange kvinderoller, siger Trine Dyrholm efter prisuddelingen.

Hun understreger dog, at hun sætter stor pris på Bodilprisen og den tilhørende anerkendelse.

- Jeg er oprigtig glad for prisen, for jeg havde virkelig ikke regnet med at få den. Bodilkomitéen er ofte kendt for at gøre nogle andre ting, i forhold til hvordan det ellers har set ud i filmbilledet.

- Nu fik jeg jo en Robert, så derfor er jeg også glad for, at de ville give mig den her pris, siger skuespillerinden.

Trine Dyrholm vandt første gang en bodilstatuette i 1991. Dengang var det for bedste kvindelige hovedrolle i "Springflod".

I alt har hun vundet en Bodilpris for bedste kvindelige hovedrolle fem gange, mens hun en enkelt gang har vundet en Bodilpris for bedste kvindelige birolle.

Filmen "Kollektivet" er instrueret af Thomas Vinterberg.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mads Steffensen afslører: På lørdag...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Politiet jagter mand i 'mørkt tøj':...
bt.dk
Åbenhjertig Hugo Helmig i Tyskland:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx