Af Sebastian Kirk - 17/10-17 18:55

Der er fugleedderkopper i Danmark - og det er nu, de kommer fremDer er fugleedderkopper i Danmark - og det er nu, de kommer frem

Hvis du tror, der ikke findes fugleedderkopper i Danmark, kan du godt tro om igen.

storybild

Den såkaldte nordlige fugleedderkop (Atypus Affinis på latin) lever i bedste velgående i Danmark. Det er bare sjældent, man støder på den. (Billede: Wikimedia Commons)

Hvis du er en af de mange millioner mennesker, der lider af araknofobi, skal du måske holde dig fra den danske natur i efterårsmånederne.

For hvis du tror, at de helt store af slagsen kun findes i sydamerikanske jungler og australske vildmarker, så tager du fejl. Fugleedderkopper findes nemlig også i Danmark. Og det er nu, de begynder at vise sig frem, skriver TV 2.

Den såkaldte nordlige fugleedderkop lever også her i landet, men for det meste ser man ikke noget til den, fordi den graver sig ned og bor i tunneler, forklarer biolog Anders Kofoed over for TV 2.

»Men lige her i efterårsmånederne vover hannerne sig ud, for hvis hanner og hunner lever hele deres liv under jorden, så kommer der ikke mange edderkopper ud af det,« siger han.

Man kalder det en fugleedderkop, fordi dens giftkroge vender lodret. Hos andre arter vender de vandret.

Han maner dog til besindighed, for selv om den er giftig - det er alle edderkopper, påpeger han - så er den slet ikke farlig nok til at slå et menneske ihjel med sit bid.

Den nordlige fugleedderkop er nu heller ikke så stor som dem, man kan finde i mere tropiske klimaer. De er som regel kun en til to centimeter - men deres bid er alligevel kraftigt nok til at bide igennem huden på et menneske.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bendtner matchvinder i Super Cup:...
bt.dk
Nyt forslag fra DF: Det er logik for...
bt.dk
Gunnvør Virgarsdóttir mistede sin mor...
bt.dk
Kæmpebøde til køreskole: Over 1800...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx