Af Marc Nicholas Thygesen - 15/06-15 10:16; Opdateret: 15/06-15 15:41

Nordea sælger sine kortaktiviteter til NetsNordea sælger sine kortaktiviteter til Nets

For 1,7 milliarder kroner køber Nets Nordeas system, der giver erhvervskunder mulighed for at kortbetaling.

storybild

(Billede: Polfoto/FRANCIS DEAN)

Virksomheden Nets, der blandt andet står for dankortet og NemID, udvider nok engang sin forretning.

Fejl forsinker pengeoverførsler mellem bankkunder
Fejl forsinker pengeoverførsler mellem bankkunder

Nordea har nemlig solgt sin kortindløsnings-aktiviteter til Nets for 1,7 milliarder kroner. Købet af Nordea Merchant Acquiring omfatter indløsning af internationale betalingskort i de nordiske og baltiske lande.

Kortindløsningen gør erhvervskunder i stand til at modtage kortbetalinger både i fysiske butikker og online, oplyser Nordea i en pressemeddelelse.

DA: Trepartsforhandlinger skal flytte folk i arbejde
DA: Trepartsforhandlinger skal flytte folk i arbejde

Købesummen er 230 millioner euro, svarende til cirka 1,7 milliarder kroner, og Nordea kan indtægtsføre et regnskabsmæssigt overskud på 175 millioner euro, cirka 1,3 milliarder kroner.

- Salget af kortindløsningsaktiviteterne og etableringen af et partnerskab med Nets vil sikre et langsigtet konkurrencedygtigt tilbud om kortindløsning til vores erhvervskunder, siger Nordeas Lennart Jacobsen, leder af Retail Banking, i meddelelsen.

Cepos: Mangel på nydanske iværksættere koster milliarder
Cepos: Mangel på nydanske iværksættere koster milliarder

Nets oplyser i en pressemeddelelse, at købet af Nordeas indløsningsaktiviteter er en del af selskabets strategi om at blive nordiske forretningers foretrukne valg i forbindelse med betalinger og mere integrerede tjenesteydelser.

- Sammenlægningen af Nordea Merchant Acquiring og Nets' forretningsaktiviteter passer perfekt ind i Nets' strategi.

- Vi er til stede i hele den nordiske og baltiske region, og vi understøtter vores kunder både lokalt og på tværs af grænser, siger Asger Hattel, der er group executive vice president for Merchant Services i Nets.

Han anslår, at Nets kan levere integrerede indløsningsydelser til omtrent 240.000 forretninger i de nordiske og baltiske lande

Salget skal godkendes af konkurrencemyndighederne, men ventes på plads i fjerde kvartal 2015. Omkring 40 Nordea-medarbejdere følger med over i Nets, når salget er gennemført.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx