Af Ritzau - 02/05-17 12:19; Opdateret: 02/05-17 14:07

Mulig aftale: Boliger over 7,5 millioner skal beskattes hårdereMulig aftale: Boliger over 7,5 millioner skal beskattes hårdere

Der er mulighed for, at en aftale om fremtidens boligskat lander tirsdag eftermiddag.

storybild

Finansminister Kristian Jensen (V) er ifølge TV2 blevet enig med et flertal i Folketinget om ny boligbeskatning. Arkivfoto. (Billede: Scanpix/Sofie Mathiassen)

Regeringen forhandler tirsdag eftermiddag om de sidste detaljer i den længe ventede aftale om, hvad danske boligejere skal betale i fremtiden.

Det oplyser flere kilder til Ritzau. Kilderne er dog uenige om, hvor tæt aftalen er på at være på plads.

Aftalen skulle indebære et såkaldt "millionærknæk", altså at dyrere boliger beskattes med en højere procentsats end andre.

Og aftalen skulle indeholde indefrysning af stigende grundskyld.

Det var TV2 News, der først kunne fortælle, at en aftale var tæt på at være på plads. Tv-stationen har sine oplysninger fra flere kilder fra forskellige partier.

De nærmere detaljer er dog ifølge Ritzaus oplysninger ikke helt på plads endnu. Blandt andet skulle det fortsat være uvist, under hvilke betingelser boligejerne får lov at indefryse deres stigende grundskyld.

Ifølge Jyllands-Posten bliver rentefradraget ikke en del af finansieringen af det nye forslag. Der var ellers lagt op til, at en del af pengene skulle findes ved at beskære rentefradraget.

Den oplysning har Ritzau også fået fra en kilde.

Regeringen har gennem længere tid forhandlet med Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og De Radikale om en aftale, der skal skabe større tryghed for boligejere.

I begyndelsen af april opgav regeringen at finde flertal til sit udspil om boligskat. Det fortalte finansminister Kristian Jensen (V) til Jyllands-Posten.

Meldingen var derefter, at man ville gå i tænkeboks. Siden har partierne ifølge en kilde tæt på forhandlingerne holdt en række hulemøder uden for pressens søgelys.

Regeringen havde foreslået en såkaldt flad boligskat, hvor alle boligejere skulle betale 0,6 procent i ejendomsværdiskat - uanset boligens værdi.

Regeringen havde også foreslået en fastfrysning af grundskylden. Men det er altså nu tilsyneladende endt med, at grundskylden får lov at stige. Men altså med mulighed for at indefryse stigninger.

Ifølge Ritzaus oplysninger sigter partierne efter at kunne præsentere aftalen sidst på eftermiddagen. Men da der stadig forhandles, er det usikkert, om det lykkes.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Få hele overblikket: Derfor fik Peter...
bt.dk
Princess Natascha tordner mod dansk...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
Madsens ven var med til at bygge...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx