12/01-16 09:58

Rekordsalg: Mere end 200.000 nye biler på vejene i 2015Rekordsalg: Mere end 200.000 nye biler på vejene i 2015

Bilsalget satte rekord i 2015, hvor salget steg med 10 procent i forhold til året før. Mange leasede deres bil.

storybild

Mit Forbrug med Peter Ingemann. Vi vil bede om at få fotograferet Peter Ingemann til Mit Forbrug. En idé er, at han køber ny bil mindst en gang om året. Både fordi han er vild med ny bil, men også fordi, bilen er hans arbejdsplads, når han kører hun mellem optagelser. Han betragter den derfor som sit kreative værksted, hvor han får mange af de idéer, der bliver til tv-programmer. Blandt andet idéen til 'Størst', som han er aktuel med nu. Kan det ikke blive et interessant billede, så har han også netop købt et stort plankebord, som er blevet hans yndlingsmøbel. Det er derudover hans eneste møbel i træ - og han er glad for, at det bringer lidt organisk ind i hjemmet. (Billede: Polfoto/rye Skjoldjensen Anders)

Bilsalget gik over al forventning og satte ny rekord i Danmark sidste år. Det viser Danmarks Statistiks opgørelse over antallet af nyregistrerede biler.

Samlet trillede 208.800 nye personbiler ud på de danske veje sidste år, og det er en fremgang på 9,7 procent i forhold til 2014.

De private husholdninger stod for 123.000 af salget, mens resten blev solgt til erhverv.

Derfor er der næsten ingen forskel på benzin
Derfor er der næsten ingen forskel på benzin

Danske Banks cheføkonom Las Olsen siger, at stigende realløn og stigende beskæftigelse har været medvirkende til de flotte tal.

Og så har mikrobilerne gjort det muligt for mange familier at købe bil nummer to.

- Vi har traditionelt haft betydeligt færre biler per indbygger end andre lige så rige lande, hvilket selvfølgelig hænger sammen med de høje danske afgifter på nye biler.

Populær parisergade bliver bilfri
Populær parisergade bliver bilfri

- Men det er altså ved at ændre sig. Ikke mindst viser tallene, at flere husholdninger nu har to biler, skriver han i en kommentar.

I forhold til privatbilsmarkedet er det bemærkelsesværdigt, at antallet af købte biler faktisk gik en lille smule tilbage. Til gengæld steg antallet af leasede biler med 49,7 procent og udgjorde næsten 19.000 biler.

USA kræver milliarder af Volkswagen i sag om forurening
USA kræver milliarder af Volkswagen i sag om forurening

På markedet for erhvervsbiler var fremgangen fordelt nogenlunde ligeligt på købte og leasede biler.

4300 af de nye biler i 2015 var i øvrigt eldrevne, og hele 1600 af dem blev indregistreret i december.

Det har formentlig noget at gøre med, at det i efteråret blev besluttet, at afgiftsfritagelsen på elbiler forsvinder gradvist i løbet af de kommende år.

LÆS OGSÅ: Bilbranchen jubler: Køberne gav den fuld gas i 2015

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx