Af Lars Dinesen - 02/04-15 19:04

Venstre: S forsøger at fjerne fokus fra løftebrudVenstre: S forsøger at fjerne fokus fra løftebrud

Socialdemokraterne imponerer ikke Venstre med deres nye kampagne, der præsenterer, hvad regeringen har opnået.

storybild

(Billede: Polfoto/Dresling Jens)

Socialdemokraternes nye kampagne klinger hult, når partiet ikke forholder sig til sine mange løftebrud. Det mener Ellen Trane Nørby fra Venstre.

- Den her kampagne er et meget ihærdigt forsøg på at få fokus væk fra alle de løfter, som Socialdemokraterne har brudt i regeringsperioden, siger hun og tilføjer:

- De forsøger behændigt ikke at tale om alt det, der ikke er blevet til noget. For eksempel at busbilletterne skulle være billigere, og at der skulle færre børn og flere lærere i klasserne.

Socialdemokraternes nye kampagne består hovedsageligt af en kort video og en række annoncer, der viser, hvad regeringen har opnået med hensyn til job, økonomi, ungdomskriminalitet og sundhed i Danmark.

Kommentator: Thorning vil signalere, at der er ryddet op
Kommentator: Thorning vil signalere, at der er ryddet op

Men Ellen Trane Nørby mener ikke, at Socialdemokraterne kan tage æren for alle de resultater, som partiet fremlægger i kampagnen.

- De siger for eksempel, at der er flere unge, der begår kriminalitet. Men ungdomskriminaliteten har altså været faldende i Danmark siden 2006. Blandt andet takket være en meget ihærdig indsats af os, da vi sad i regering, siger hun.

Den nye kampagne siger også, at regeringen har skabt 40.000 nye job de seneste fire år. Det tal imponerer dog ikke Ellen Trane Nørby.

Socialdemokrat vil ikke afsløre hvad der sker med dagpenge efter valg.
Socialdemokrat vil ikke afsløre hvad der sker med dagpenge efter valg.

- Hvis man havde ført en politik, som havde sikret, at det rent faktisk kunne betale sig at arbejde og sikret, at der kunne være blevet skabt flere private arbejdspladser i Danmark, så kunne endnu flere have fået et arbejde, siger hun

Hun mener, at det ville klæde Socialdemokraterne at stå på mål for deres brudte løfter.

- Det ville egentlig være prisværdigt, hvis Socialdemokraterne turde stille sig op og blive målt på det, de gik til valg på sidste gang, og som de lovede danskerne, siger hun.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: V og K afviser Østergaards skatteønsker

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx