Af - 15/06-15 14:48; Opdateret: 15/06-15 15:25

Sygehus har 'ansat' et robot-postbudSygehus har 'ansat' et robot-postbud

På Sygehus Sønderjylland kan man nu møde en ny og lidt anderledes ansat. Sygehuset har nemlig fået et robot-postbud, oplyser DR SYD.

Ejnar, som post-robotten hedder, er langt fra den eneste elektroniske hjælper på sygehusets afdelinger.

Med denne maskine kan du sige farvel til al madlavning og opvask
Med denne maskine kan du sige farvel til al madlavning og opvask

Der er efterhånden en del robotter, og de spiller en vigtig rolle, fordi de kan overtage nogle af de trivielle opgaver, forklarer Poul Martin Møller, der er projektleder for robotteknologien.

- Kigger man på det med de økonomiske briller, så giver det rigtig god mening, at man ikke bruger portører nede i en kælder på et sygehus, hvor de måske skal køre 850 meter for at levere en ostemad. Så bliver det altså nogle meget dyre ostemadder, siger Poul Martin Møller til DR Syd.

Vil robotter gøre os til slaver? Eksperter er uenige
Vil robotter gøre os til slaver? Eksperter er uenige

Sygehus Sønderjylland har længe været førende i Europa inden for robot-teknologi, og det er til glæde for patienterne, mener Poul Martin Møller.

- Vi har generelt den politik, at lige så snart vi har med patienter og mennesker at gøre, så er det mennesker, der håndterer det. Men når vi har med de logistiske opgaver at gøre, hvor det ikke handler om patientkontakt, så er det jo opgaver, som vi kan løse rent med robotter, forklarer han.

Tinder-bruger snydt af forførende robot
Tinder-bruger snydt af forførende robot

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx