Af - 15/12-15 10:52; Opdateret: 15/12-15 12:59

Trussel om skoleskyderi: Politi til stede ved fire danske skolerTrussel om skoleskyderi: Politi til stede ved fire danske skoler

Midt og Vestsjællands Politi samt Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er massivt til stede ved fire afdelinger af Zeeland Business College

storybild

Her er det ZBC's afdeling i Næstved. (Billede: ZBC)

HAR DU HØRT ELLER SET NOGET? Skriv til asc@mx.dk.

En skole, Zealand Business College (ZBC), er ramt af en trussel om skoleskydning på en af sine matrikler i Ringsted.

Politiet er massivt til stede i alle byerne og patruljerer omkring skolerne i Roskilde, Ringsted, Næstved og Vordingborg.

- Vi har selvfølgelig varslet vores medarbejdere og sat vores beredskabsplan for skoleskyderier i gang. Det handler mest om at være overvågende overfor adfærd, siger ZBC's vicedirektør, Jan Bagge, til metroxpress.

- Men truslen om skoleskydning er rettet konkret mod Ringsted-afdelingen. Vi har sat vores beredskabsplan for skoleskydning i værk, siger direktør hos ZBC, Steen Sørensen, til Ekstra Bladet.

Ifølge vagtchefen ved Midt- og Vestsjællands Politi, Bent Sten Andersen, er der ikke tale om nogen konkret trussel om skyderi.

- Der er skrevet nogle ting på internettet i går, hvor han (mulig gerningsmand, red.) advarer mod, at man tager hen på skolen i Ringsted i dag. Det giver selvfølgelig anledning til, at vi holder et vågent øje, siger han til metroxpress.

- Det kan være drengestreger, men de oplysninger, vi har fået, gør, at vi tager det alvorligt, siger han.

Politiet har ikke nogle konkrete navne at gå efter endnu, og der går nu en større efterforskning igang.

- Og så er det et signal til dem, der gør sådan noget, om, at det får konsekvenser og at det ikke er måden at kommunikere på, siger Bent Sten Andersen.

Der har været forlydender om, at undervisningen har været nedlagt, men der er undervisning på opfordring fra politiet, fortæller vicedirektør Jan Bagge.

- Der har været noget skriveri på Facebook, som politiet har fundet ud af. Det er de i gang med at afdække. Den vurdering jeg har fået indtil videre, er, at det er alvorlige drengestreger, men at politiet tager det meget alvorligt, siger han.

HAR DU HØRT ELLER SET NOGET? Skriv til asc@mx.dk.

LÆS OGSÅ: Opråb fra elever på trusselsramt skole: - Her er altså ingen panik

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk duo misser All England-finale...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Så du også de høje flammer ved...
bt.dk
Har du set den? Her er årets bedste...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx