Af Ritzau - 23/10-16 02:39

Flere danskere er utrygge efter angreb i velkendte byerFlere danskere er utrygge efter angreb i velkendte byer

Med angreb i Tyrkiet, Nice og Bruxelles er danskerne i stigende grad blevet utrygge, viser undersøgelse.

storybild

Danskerne viste stor medfølelse for ofrene efter angrebet i Nice. Flere danskere er i dag bange for tilsvarende angreb på dansk jord, viser undersøgelse. (Billede: Scanpix/Anne-christine Poujoulat)

Danskerne er blevet mere utrygge, og et flertal tror, at terroren vil ramme herhjemme.

Det viser en ny undersøgelse fra Trygfonden ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten.

Det er blandt andet de seneste angreb i Tyrkiet, Nice og Bruxelles, der har øget danskernes frygt for angreb herhjemme.

Tidligere anslag - også på dansk grund mod Krudttønden og Den Jødiske Synagoge - har ikke øget angsten afgørende. Det seneste halve år er der dog sket et skred, viser undersøgelsen.

I perioden fra marts til september er andelen af danskere, der føler sig personligt utrygge, steget fra 15 procent til 20 procent.

Samtidig anser et stort flertal på 65 procent det som sandsynligt, at Danmark bliver ramt af terror.

Anders Hede, der er forskningschef ved Trygfonden, mener, at udviklingen skyldes, at de seneste angreb er sket i byer som Nice og Bruxelles.

- Det er steder, hvor mange danskere har været. Derfor er terroren rykket meget tættere på vores virkelig, siger han til Jyllands-Posten.

Også Magnus Ranstorp, der er terrorekspert ved Forsvarshögskolen under det svenske forsvarsministerium mener, at den øgede frygt skyldes, at angrebene rykker tættere på.

- I terrorangrebene i henholdsvis Paris og Bruxelles omkom svenskere. Mange har venner og bekendte, som var tæt på. Det gør naturligvis indtryk, og jeg har da også selv opgivet planerne om at rejse til Tyrkiet på ferie med min familie, siger Magnus Ranstorp til Jyllands-Posten.

Trygfondens undersøgelse følger op på befolkningens syn på terror, hvor data var indsamlet i perioden 25. februar til 8. marts 2016.

I sommeren 2015 foretog Trygfonden en tilsvarende måling, og af de 2031 interviewede i denne måling deltog 1566 også i martsmålingen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx