08/07-15 06:07

Optagelsesprøver får unge til at droppe erhvervsskolerneOptagelsesprøver får unge til at droppe erhvervsskolerne

Som noget nyt skal kommende erhvervsskoleelever i år bevise, at de kan bestå dansk og matematik før skolestart i august. Det får dog en del unge til helt at holde sig væk, viser erfaringerne fra Erhvervsskolen Nordsjælland.

storybild

Ud af de 96, som var indkaldt til optagelsesprøve i matematik, valgte kun 40 at møde op til prøven. Ved den efterfølgende optagelsesprøve i dansk, var det kun 25 ud af 76 indkaldte, der valgte at møde op til prøven, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- Det er et overgangsår, så nogle elever og forældre har måske ikke været opmærksomme på det. Men jeg har mine bekymringer om, at nogen unge bliver efterladt tilbage på perronen. Jeg tror ikke helt, kommunerne er klar over, hvad det kræver, siger Inge Prip, direktør for Erhvervsskolen Nordsjælland.

Elever kan nøjes med at gå op i to fag
Elever kan nøjes med at gå op i to fag

To handelsstudenter fanget i stort fupnummer med ure
To handelsstudenter fanget i stort fupnummer med ure

Erhvervsskolereformen træder i kraft efter sommerferien og stiller som noget helt nyt krav til minimum 02 i dansk og matematik fra folkeskolen. Tanken er at hæve niveauet på faguddannelserne, som i mange år har kæmpet med tårnhøjt fravær og frafald samtidig med, at en stadig større del af en ungdomsårgang har valgt at gå på gymnasiet. På den måde viser reformen tegn på at hæve det faglige niveau blandt erhvervsskoleeleverne.

Unge, der ikke kan matche karakterkravene, skal tilbydes anden uddannelse i form af kombineret ungdomsuddannelse eller produktionsskole for eksempel. Det er kommuner, jobcentre og uu-vejledernes opgave at få de unge videre.

Lærer smed autistisk elev i skraldespanden
Lærer smed autistisk elev i skraldespanden

- Der er ingen tvivl om, at nogle tiltag i reformen er den rigtige vej at gå, men kommunerne får en udfordring. De har en forpligtelse over for de elever, der er sorteret fra, og det er vores opgave at få dem videre. Erhvervsskolerne skal ikke bokse med elever, som ikke har de faglige forudsætninger, siger Per Lynge, leder af Ungdommens Uddannelsesvejledning i Hillerød og Halsnæs.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Midt i skandalen: Facebooks ansatte...
bt.dk
Nicolas Sarkozy anholdt af politiet
bt.dk
Chok: Historiske danske legender...
bt.dk
Person og to hunde er gået igennem isen
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx