Af - 07/04-15 14:51

Politi: Sådan undgår du at blive snydt, når du dater onlinePoliti: Sådan undgår du at blive snydt, når du dater online

Hvis du søger kærligheden via internettet, så skal du passe på. Politiet advarer nu danskerne om såkaldt 'romance scam'.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det er ikke ligefrem en nyhed, at folk forsøger at svindle på internettet. Men politiet kommer nu med en advarsel til de mange kærlighedshungrende danskere, der forsøger sig via dating-sites. Det vrimler nemlig med 'adskillige' svindlere på dating-sites for tiden.

Den specifikke form for svindleri, som politiet kalder for Romance Scam bliver anvendt i 'stigende grad', oplyser politiet.

Det bliver udført af mænd eller kvinder, som opretter falske profiler, og de får charmeret sig ind på deres ofre.

Dårligt dansk
Men svindlerne er til at identificere, og derfor skal alarmklokkerne ringe, når du eksempelvis bliver kontaktet af en mand/kvinde, der skriver på dansk eller engelsk, som ifølge politiet bærer præg af at være oversat via Google Translate.

De mindre velartikulerede svindlere vil hurtigt forsøge at få flyttet samtalen med dig på andre medier end dating-sitet. Det kunne være via Skype, e-mail eller telefon.

Svindlernes mål er i sidste ende at få dig til at overføre penge til dem. Politiet har opstillet en række råd, som du kan se i boksen for oven.


LÆS OGSÅ: Politi: Menneskehandlere står bag svindel for millioner

LÆS OGSÅ: Politiet sigter slikimportør for omfattende svindel

LÆS OGSÅ: Stort nederlag til politiet i sag om kunstsvindel

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx