Af - 26/04-15 15:50

Michelle var en mand: Derfor er det vigtigt at stå frem som transkønnetMichelle var en mand: Derfor er det vigtigt at stå frem som transkønnet

Hollywood-navnet Bruce Jenner ramte i weekenden mediebilledet med nyheden om, at han føler sig mere som kvinde end mand. Dansk transkønnet kalder udmeldingen ekstremt positiv.

Bildstrecke im Grossformat »

Klik videre for at se flere fotos af Michelle Klæstrup og amerikanske Bruce Jenner.

Efter en lang periode med svirrende rygter blev det i weekenden bekræftet.

Amerikanske Bruce Jenner, tidligere OL-guldvinder og realitystjernen Kim Kardashians stedfar, siger, at han opfatter sig selv som mere kvinde end mand. Det fortalte han i et to timer langt eksklusivt interview med ABC’s Diane Sawyer.

Kim Kardashians stedfar springer ud som kvinde
Kim Kardashians stedfar springer ud som kvinde

Danske Michelle Klæstrup genkender Bruce Jenners udtalelser om, at hemmeligheden har været hård at bære på i så mange år. Hun har nemlig selv foretaget skiftet fra mand til kvinde.

- Jeg var selv 47 år om at acceptere, at jeg var nødt til at komme på banen som kvinde, ellers ville jeg simpelthen psykisk forgå som menneske, siger Michelle Klæstrup, der i tre år har levet som kvinde, og som for to år siden fik foretaget kønsskifteoperation i Thailand.

Før skiftet levede Michelle Klæstrup med angst, stress og depression.

- Det er ekstremt positivt, at Bruce Jenner åbner op og fortæller, så hele verden får at vide, hvad en transkønnet er, for det er stadig enormt tabubelagt, siger Michelle, som i dag er 50 år og arbejder som socialpædagog og foredragsholder.

Hun er samtidig aktuel med bogen ‘Forklædt som mand - da far blev mor’ om sit kønsskifte, hvor hun gennemgår hele forløbet.

- Den gængse opfattelse af transkønnede i samfundet er, at det er noget seksuelt. Men sådan er det slet ikke. Kønsidentitet sidder ikke mellem benene - det sidder mellem ørerne, siger Michelle Klæstrup, der har valgt at være så åben som muligt omkring sit kønsskifte.

- Min bog er ikke en ‘tudekiks’ - den handler om en positiv transformation. Den eneste dårlige ting ved mit kønsskifte er, at jeg har mistet kontakten til min søn, som har valgt ikke at se mig. Og jeg har valgt at anerkende og respektere hans holdning, siger Michelle Klæstrup.

Har du et spørgsmål til Michelle Klæstrup? Så stil det i formularen herunder. Så samler vi op i en senere artikel.

Kanye hyldes: Læs hans opbakkende ord til Kardashian-stedfar
Kanye hyldes: Læs hans opbakkende ord til Kardashian-stedfar

Kardashians-søstre giver fuld støtte til deres 'far'
Kardashians-søstre giver fuld støtte til deres 'far'

Pokerlegende om kønsskifte: Du er ikke længere min helt
Pokerlegende om kønsskifte: Du er ikke længere min helt

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx