Af - 28/06-17 04:00

19 ud af 20 kom ind på deres drømmegymnasium i år19 ud af 20 kom ind på deres drømmegymnasium i år

Ny opgørelse viser, at 19 ud af 20 er blevet optaget på det gymnasium, de ønskede. Tallet kan dog ændre sig efter debatten om fordeling.

storybild

Jens Philip Yazdani, der er tidligere elevsrådformand på Langkær Gymnasium, er tiltrædende formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning. Han mener, der bør være mere fordeling af eleverne i de danske gymnasier. Jens Philip Yazdini huskes blandt andet fra DR-programmet Debatten, hvor DFs Martin Henriksen nægtede at kalde ham dansker. (Billede: Rune Sørensen)

Da tusindvis af gymnasieelever i maj fik besked om, hvilket gymnasium de skal starte på efter sommerferien, var der for langt størstedelen gode nyheder.

En ny opgørelse fra Danske Regioner viser, at 95 procent af alle nye elever i det almene gymnasium til august har fået deres førsteprioritet opfyldt, og det glæder næstformanden i Danske Regioner, Stephanie Lose.

- Jeg er rigtig glad for, at det er faldet sådan ud, for det betyder rigtigt meget for den enkelte at komme ind på det gymnasium, man har ønsket, siger hun.

Overraskende liste: Gymnasielærere har mest selvtillid
Overraskende liste: Gymnasielærere har mest selvtillid

Men i fremtiden bliver det måske ikke blot kapacitetsspørgsmål, der bliver afgørende for, om gymnasieelever får ja til drømmeuddannelsen.

Forhenværende undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) gik i 2016 i gang med at udarbejde en bekendtgørelse med nye regler for fordeling af elever på gymnasierne i kølvandet på en debat om såkaldte ghettogymnasier.

Rektorer advarer: Ghettogymnasier er alvorlig udfordring
Rektorer advarer: Ghettogymnasier er alvorlig udfordring

Og det kan give rigtig god mening at sørge for, at eleverne bliver fordelt mere lige på landets gymnasier, mener den tiltrædende formand for Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, Jens Philip Yazdani.

- Vi synes, at der især i de store byer er en uheldig tendens til, at der bliver lavet nogle meget polariserede gymnasier. Det, synes vi, er ærgerligt, for det er med til at skabe læringspotentiale, at man får lov til at møde holdninger og synspunkter, der er anderledes fra dem, man selv har, siger Jens Philip Yazdani.

16-årige Armin: Eleverne på gymnasier skal ikke tude
16-årige Armin: Eleverne på gymnasier skal ikke tude

Han understreger, at det samtidig også er vigtigt for den enkelte elev, at man frit kan vælge gymnasium.

Jens Philip Yazdani fortæller, at man i Danske Gymnasieelevers Sammenslutning godt vil kunne leve med, at det var 15 ud af 20 elever frem for 19 ud af 20, der fik deres førsteprioritet opfyldt, hvis det betød, at gymnasieklasserne blev mere lige sammensat.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx