Af - 04/06-17 09:48

Kræver erstatning for sexchikane: Chefen sammenlignede hende med side 9-pigeKræver erstatning for sexchikane: Chefen sammenlignede hende med side 9-pige

En 51-årig kvinde har gennem sin fagforening lagt sag an mod sin tidligere arbejdsgiver, som hun anklager for sexchikane.

storybild

Den 51-årige kvinde, Yvonne, kræver 25.000 kroner i erstatning for sexchikane. (Billede: Iris)

Er det sexchikane at blive sammenlignet på daglig basis med et billede af en Side 9-pige?

Det mener den 51-årige kvinde Yvonne, hvis fulde navn ikke bliver bragt af hensyn til den anklagede, da sagen endnu ikke er prøvet i retten.

Ifølge anklagen skal chefen hos en lokal filial i en landsdækkende ejendomsmæglerkæde allerede to uger efter den 51-åriges ansættelse have trukket et billede frem af en af de afklædte kvinder, der kendes fra Ekstra Bladet, og sammenlignet billedet med Yvonne. Dette skete igen og igen, ligesom ord med seksuelle undertoner samt tilbud om sex også blev fremsat, lyder det ifølge anklagen.

Kvindens fagforening Frie Funktionærer har valgt at tage sagen op og kræver nu et forlig på 25.000 kroner i sagen. Ellers bliver sagen bragt for retten, lyder det.

Sexchikane på jobbet får sygefraværet til at stige
Sexchikane på jobbet får sygefraværet til at stige

»Hvis vi ikke får en forligsmæssig løsning, som Yvonne er tilfreds med, så går vi i retten,« siger Claus Carstensen, juridisk chef i Frie Funktionærer til BT og fortsætter:

»Yvonne føler, at det har overskredet hendes grænse. Hun har været krænket og generet, og det er ekstra alvorligt, at chikanen er kommet fra en chef og ikke fra en kollega. Sexchikane er et tabubelagt område, som sjældent kommer frem i dagens lys. Men det er utroligt vigtigt at markere over for arbejdsgiverne, at det aldrig er i orden, og at det får en konsekvens,« lyder det videre fra Claus Carstensen.

Tre til fire kolleger har været vidner til hændelserne ifølge den 51-årige. Derfor føler Claus Carstensen sig sikker på, at de har en god sag, hvis der ikke bliver indgået forlig, og sagen ender med et hammerslag fra en dommer.

Terrorforslag vil kunne blokere sexkrænkelser og racisme
Terrorforslag vil kunne blokere sexkrænkelser og racisme

»Jeg er ikke i tvivl om, at vi kan bevise det, der er sket. Hvis jeg indkalder Yvonnes kolleger som vidner i retten, skal de forklare, hvad de har set. Og så skal de lyve, hvis vi ikke skal kunne løfte bevisbyrden. Det tror jeg ikke, de gør, for det vil også kræve, at de har aftalt at gøre det alle sammen,« siger han.

BT har forgæves forsøgt at få en kommentar fra den anklagede chefs advokat. Advokatfirmaet Bang, Brorsen & Fogtdal, der repræsenterer den anklagede, oplyser, at den pågældende advokat er på ferie, og derfor vil advokatfirmaet ikke kommentere på, hvordan den anklagede forholder sig til påstandene mod sig.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx