Af Jeppe Elkjær Andersen - 07/09-17 09:52

Pas på! Politiet advarer mod ny indbrudstendensPas på! Politiet advarer mod ny indbrudstendens

En ny tendens er ved at sprede sig, når det kommer til indbrud. Politiet oplever nemlig flere og flere indbrud i varevogne. Og derfor går de nu ud og advarer om tendensen.

storybild

Stockfoto.

Politiet på Sydsjælland og Lolland-Falster har gennem det seneste stykke tid oplevet en stigning i indbrud af varevogne. Alene i tirsdagsdøgnet fandt fire indbrud sted i varevogne i politikredsen.

Og derfor går politiet nu ud og advarer mod netop den type af indbrud. Det sker i døgnrapporten for tirsdag 5. september 2017, hvor der blandt andet skrives:

'Håndværkere og andre, der bruger varebiler (kassevogne), bør være opmærksomme på, hvor de parkerer deres biler, og hvor nem adgang kriminelle har til dem. Varebiler bliver nemlig oftere udsat for indbrud end tidligere.'

Herefter slås det fast, at politiet på et døgn fik meldinger om fire indbrud i varevogne - de fandt sted i henholdsvis Haslev og Sorø.

De varevogne, som indbrudstyvene specifikt går efter, er dem, hvor varerummet kan åbnes fra førerkabinen, skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i døgnrapporten.

For at indgå de mange indbrud i varevogne har politiet en stribe gode råd, som de viderebringer:

  • Sørg for, at varerummet ikke kan åbnes fra førerkabinen
  • Undgå at parkere/efterlade varevognen på øde, mørke steder uden trafik
  • Undgå så vidt muligt at efterlade særlig værdifuldt værktøj/måleudstyr i varebilen
  • Sørg for at mærke dyrt værktøj/måleudstyr, hvis det alligevel efterlades i varebilen
  • Placér – hvis det er muligt – varevognen således, at det er besværligt at komme til varevognens side- og bagdøre.
Vicepolitiinspektør ved Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi Allan Holm fortæller, at netop indbrud i varevogne er noget, de tidligere har haft fokus på i politikredsen:

»Vi har tidligere kørt en kampagne, hvor vi har talt med en masse erhvervsdrivene for at forhindre de her indbrud i håndværkerbiler, som der typisk er tale om. De har jo værktøj for tusindvis af kroner i deres varevogne, og det vil vi gerne forhindre bliver stjålet,« siger Allan Holm.

Han fortæller, at der eksempelvis i Sorø Kommune har været en stigning i antallet af indbrud i varevogne fra 2016 til 2017, så årets tal nu ligger på det høje niveau, de så i 2015.

Han opfordrer til, at ejere af varevogne sikrer bilerne bedre og sørger for at få mærket og registreret sit dyre værkstøj.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Slut med plastik: Det her er...
bt.dk
IMF-chef advarer USA og Kina: I ender...
bt.dk
Tvivl om FCK-mål: Nu bliver målscorer...
bt.dk
Nyslået Jokermillionær: Jeg får ikke...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx