Af Bo Norström Weile - 02/05-15 23:05

Frivillige vil samarbejde med politiet om bande-exitFrivillige vil samarbejde med politiet om bande-exit

Tilbud som madklubber, mentor-ordninger og ferielejre skal være en del af exit-programmer for rockere og bandemedlemmer, der siger farvel til bandelivet.

storybild

(Billede: Polfoto/Arkiv)

Sådan lyder det fra Ungdommens Røde Kors, der melder sig klar til et samarbejde med politi og kommuner om at få kriminelle unge på ret køl.

Det skriver Politiken søndag.

Terrorvåben blev stjålet af religiøse bandemedlemmer
Terrorvåben blev stjålet af religiøse bandemedlemmer

Frivilligheden er afgørende, siger landsformand i Ungdommens Røde Kors Amalie Utzon:

- Den forandring, det skaber at møde et andet ungt menneske, som helt og aldeles frivilligt bruger sin fritid på at være sammen med dig, fordi de godt kan lide det, er fuldstændigt unik. Og det giver et forspring i forhold til, hvad socialrådgivere og politi vil kunne.

Nye bandemedlemmer presser prisen på inkassovold i bund
Nye bandemedlemmer presser prisen på inkassovold i bund

Politiet fængsler færre rockere og bandefolk
Politiet fængsler færre rockere og bandefolk

Derfor vil Ungdommens Røde Kors indkalde tidligere bandemedlemmer, politi, kommuner, private og frivillige, der har erfaringer med at arbejde med tidligere kriminelle, til et topmøde for at diskutere, hvordan det frivillige foreningsliv kan spille en større rolle i livet efter banden.

- De offentlige myndigheder kan passe på en person, som er truet, og gøre en masse andre ting, der hører til i et exit-program, men velfærdsstaten kan ikke være din ven, siger Amalie Utzon til Politiken.

Politisk flertal vil hjælpe senior-bandemedlemmer
Politisk flertal vil hjælpe senior-bandemedlemmer

I Kommunernes Landsforening er Tina Wahl, der er kontorchef i KL’s Center for Social og Sundhed som udgangspunkt positiv over for et samarbejde mellem kommuner og foreningsliv, men understreger også vigtigheden af at have både politi og kommune inde over.

Det er altså hårde ting, man beder unge mennesker om, som ikke alene kan løses med madcafeer eller andre sociale tilbud. De er rigtig gode supplementer, men det er vigtigt, at tilbuddene er en del af en samlet indsats, hvor politi og kommuner har hovedansvaret, siger hun til Politiken.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kunder evakueret fra stort...
bt.dk
Vilde spekulationer og kæmpe brøler:...
bt.dk
Stort område brændt af: Nu advarer...
bt.dk
Henriks succesvirksomhed hjælper...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx