Af Birger A. Andersen - 06/09-17 19:15

Se listen: 10 ting, der belaster Raket-Madsen og vækker stor undrenSe listen: 10 ting, der belaster Raket-Madsen og vækker stor undren

Peter Madsens forklaring i retten tirsdag gav nærmest flere spørgsmål end svar.

storybild

Minutterne efter ubådsejer Peter Madsen er kommet i land i Dragør Havn den 11. august 2017, efter hans ubåd sank i Køge Bugt. (Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2017) (Billede: Bax Lindhardt)

»Der foreligger en begrundet mistanke om manddrab.«

Efter et langvarigts retsmøde på godt fire en halv time besluttede dommeren i Københavns Byret tirsdag at forlænge varetægtsfængslingen af 46-årige Peter Madsen. For fire uger siden blev ubådsejeren »kun« fængslet på en mistanke om uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder. Nu er fængslingsgrundlaget blevet skærpet til egentligt manddrab på den 30-årige, svenske journalist Kim Wall.

Og for første gang fik offentligheden en chance for at få et indblik et det efterforskningsmateriale, der efter politiets opfattelse især belaster den drabssigtede raket- og ubådsbygger. Det drejer sig blandt andet om disse 10 forhold:

1) Hvordan kan det gå til, at den svenske journalist ifølge Peter Madsens forklaring pludselig får den tunge jernluge til tårnet i ubåden i hovedet, når der nærmest var havblik under aftensejladsen i måneskin i Øresund?

2) Hvorfor forsøger Peter Madsen ikke at skaffe hjælp eller kontakte myndighederne efter Kim Walls død? I stedet lægger han sig ifølge sin egen forklaring til at sove nogle timer i den neddykkede ubåd, hvor Kim Walls blodige lig stadig ligger på gulvet.

3) Hvordan kan det være, at både den svenske journalists sorte nylonstrømper og sorte trusser ryger af? Ifølge Peter Madsen ruller de nærmest af af sig selv, da han binder et tov om hendes ankler for at hive hendes lig op gennem ubådens tårn.

4) Hvorfor vælger Peter Madsen at skille sig af med liget af sin døde passager og kaste hendes lig i havet efter ifølge sin egen forklaring at have monteret et stropbælte med tungt værktøj omkring livet på hende? Ifølge Peter Madsen har han ikke givet hende de 11 jernrør på, som bliver fundet på torsoen, men de svarer ifølge politiets teknikere nøje til jernrør fundet ved en ransagning på hans værksted på Reftshaleøen.

5) Hvorfor vælger Peter Madsen bevidst at sænke ubåden Nautilus, som i årevis har været omdrejningspunktet i hans liv, da den efterlyste ubåd om formiddagen 11. august bliver opdaget i i farvandet syd for Amager?
6) Hvorfor smider Peter Madsen sin mobiltelefon over bord fra ubåden inden sin anholdelse, og hvad er der blevet af Kim Walls mobiltelefon, som hun bevisligt havde med på den fatale sejltur med Nautilus?
7) Hvorfor er hovedet, arme og ben skåret fra liget af Kim Wall, da hendes torso bliver fundet af en cyklist i strandkanten ved Klydesøen på Vestamager?
8) Hvad er der blevet af den sav med orange skaft, som et øjenvidne ser Peter Madsen bære hen til ubåden få timer før, at han sejler ud fra Refshaleøen 10. august
9) Hvorfor holder Peter Madsen ved sin anholdelse og indledende afhøring hos politiet om eftermiddagen 11. august fast i, at han har sat Kim Wall af i live på Refshaleøen kl. 22.30 den foregående aften?
10) Ifølge anklageren har vidner fortalt politiet, at "død og sex" var Peter Madsens helt store tema i tiden op til den fatale sejltur med den svenske journalist. I retten erkendte han, at han i perioden op til sin anholdelse havde været hårdt presset psykisk og »meget stresset«.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kritisk fase i Forligsen: Flere...
bt.dk
Politiet advarer: Det her tilbud ER...
bt.dk
FCK's nye superstjerne: Ville sgu...
bt.dk
Efter aflysning og halsoperation: Så...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx