Af - 17/08-16 20:25

Elsker du også dårlige film? Så er du måske klogere end de flesteElsker du også dårlige film? Så er du måske klogere end de fleste

Hvis du er én af dem, der finder glæde i at sætte en 'rigtig lortefilm' på, så kan det skyldes, at du er lidt klogere end gennemsnittet, viser en undersøgelse.

storybild

(Billede: Scanpix)

Hvis 'Den er så dårlig, at den er god' lyder som noget, du kunne finde på at sige om en film af ringere kvalitet, så kan det skyldes, at du er lidt bedre begavet end resten af filmentusiasterne omkring dig.

Sådan forholder det sig i hvert fald hvis man skal tro et studie der i denne uge blev publiceret i tidsskriftet 'Poetics'.

Husker du de ’gamle’ ’Far til fire’-børn? Sådan ser de ud i dag
Husker du de ’gamle’ ’Far til fire’-børn? Sådan ser de ud i dag

For første gang har akademikere nemlig set nærmere på fænomenet i en undersøgelse de kalder 'Enjoying trash films: Underlying features, viewing stances, and experiential response dimensions’. Det skriver Independent.

- Umiddelbart kan det synes paradoksalt at nogen med vilje skulle se dårligt producerede, pinlige og nogle gange endda forstyrrende film, og samtidigt nyde dem, skriver Keyvan Sarkhosh, Post.doc ved Max Planck institutet for imperialistisk Æstetik.

Teamet lagde ud med at prøve at kategorisere hvad der gør en film 'dårlig', og det ord der gik mest igen var 'billig'.

Lavbudget skrækfilm var det mest brugte eksempel.

LISTE: Her er årets 10 største filmflop
LISTE: Her er årets 10 største filmflop

Undersøgelsen fandt også, at det typisk er filmnørder der ser dårlige film, for at analysere produktionen, dialogerne og strukturen, og samtidigt også for at se filmen 'ironisk'.

- For den type seere lader det til, at dårlige film er en interessant og velkommen afvigelse fra mainstream filmene, siger Keyvan Sarkosh, og tilføjer at der er tale om et publikum med over gennemsnitlig uddannelse, som kan beskrives som kulturelle altædere, der er interesseret i en bred vifte af kunst og medier på tværs af traditionelle grænser for populærkultur.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx