Af - 05/06-15 12:32

Bryder sammen på Youtube: Fik tæv for at ville hjælpeBryder sammen på Youtube: Fik tæv for at ville hjælpe

En amerikansk mand fortæller i en ekstremt rørende Youtube-video, hvordan han blev gennembanket, mens han bare forsøger at hjælpe sit lokalsamfund.

I videoen herover fortæller Ronald Moon Jr., hvordan han er blevet overfaldet i sit forsøg på at hjælpe lokalsamfundet. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Alt, Ronald Moon Jr. fra Cincinnati i USA ville, var at hjælpe sit lokalsamfund, der er hærget af kriminalitet, i den by, hvor han er vokset op.

I stedet fik han en ordentlig omgang tæsk af en flok bandemedlemmer.

TV: Sygeplejerske genforenes med patient: Derfor bryder de sammen
TV: Sygeplejerske genforenes med patient: Derfor bryder de sammen

For et par dage siden tyede den amerikanske mand derfor til Youtube for at fortælle sin historie. Med våde øjne og blod i hele hovedet begynder han så at fortælle om sin svære kamp.

- Dette er den første videobesked, jeg nogensinde har lavet - og det bliver nok også den hårdeste, jeg nogensinde kommer til at lave, indleder Ronald Moon Jr. den tre minutter lange video.

Her fortæller han historien om, hvordan han gennem et halvt års tid har arbejdet på at lave et lokalcenter ud af en bygning, hans far købte for 25 år siden. Ronalds vision er et socialt sted, hvor folk kan komme og lære nye ting, more sig og ellers bare have alternativer til at gå på gaden.

Rørende: Ben holder syv år gammelt løfte til veninde med Downs syndrom
Rørende: Ben holder syv år gammelt løfte til veninde med Downs syndrom

Men det har været en lang og sej proces. For selv om Ronald Moon Jr. har lagt mange, mange timer i at gøre huset i stand, så er han blevet bremset af, at der har været adskillige indbrud.

- Og i dag stødte jeg så på de mennesker, der har brudt ind i huset. Dette er hvad de gjorde ved mig, siger han og viser adskillige blodige sår frem på sin krop frem, inden hans stemme knækker over.

- Jeg vil bare gerne gøre noget godt for mit folk. Jeg er så led og ked af at kæmpe. Jeg er træt af det. Jeg prøver bare at gøre det så godt, som jeg kan, for mit folk. Jeg er træt af at se al den smerte.

- Jeg blev ved med at spørge dem ‘Hvorfor? Hvorfor?’

*link

Den ekstremt rørende video er gået viralt med lynets hast, og på under to døgn har mere end 400.000 mennesker set den. Og det har naturligvis skabt en del opmærksomhed om Ronald Moons historie.

Samtidig med, at han lagde videoen på Youtube, oprettede han en crowdfunding, der skal hjælpe ham med at få gjort lokalcentret færdigt. Her skriver han, at han for to måneder siden sagde sit job op for at arbejde på fuld tid for at færdiggøre lokalcentret, men at han ‘på tåbelig vis ikke for alvor bad om hjælp’.

Så han har efterspurgt i alt 5.000 dollar (ca. 33.000 kroner) til projektet - men efter videoen er gået viralt, er indsamlingen er gået helt amok. I skrivende stund har mere end 1.500 mennesker tilsammen doneret 34.000 dollar - over 220.000 kroner.

TV: Hér er reklamen, der giver ALLE hundeelskere en klump i halsen
TV: Hér er reklamen, der giver ALLE hundeelskere en klump i halsen

‘Verden har brug for flere mennesker som dig. Jeg ville ønske, jeg havde 10% af det mod og hjerte, du har. Vær stærk, min ven,’ skriver én donor.

‘Jeg blev rørt af din video. Du har mærket hadet - føl nu kærligheden,’ skriver en anden.

Ronald Moon Jr. har endnu ikke reageret på den massive omtale, men han var ved godt helbred, da han uploadede videoen.

TV: Rørende eksperiment beviser, at børns forhold til deres mødre er helt unikt
TV: Rørende eksperiment beviser, at børns forhold til deres mødre er helt unikt

‘Mine sår vil hele med tiden, men målet om at tilbyde dette samfund en resurse, det kan drage nytte af, bliver ved med at være mit primære fokus,’ skriver den tapre ildsjæl.

LÆS OGSÅ: Tjener i tårer: Derfor fik hun for mange drikkepenge

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx