01/10-14 22:08

Obamas sikkerhedshef siger op efter skandalerObamas sikkerhedshef siger op efter skandaler

Obama fastslog, at et lederskifte var nødvendigt i Secret Service, siger Det Hvide Hus.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto)

Julia Pierson, chefen for Secret Service, der har ansvaret for den amerikanske præsidents sikkerhed, træder tilbage efter flere skandaler, meddeler Det Hvide Hus og indenrigsministeriet.

- I dag har Julia Pierson, direktøren for USA's Secret Service, tilbudt at træde tilbage, og jeg har accepteret det, siger den amerikanske indenrigsminister, Jeh Johnson, i en erklæring.¨

Det Hvide Hus evakueret: Person hoppede over hegnet
Det Hvide Hus evakueret: Person hoppede over hegnet

Talsmænd for Obama siger, at præsidenten har konkluderet, at en ny chef skulle indsættes.

Pierson har taget ansvaret for en række skandaler, som har rystet Secret Service.

Obama: Vi undervurderede truslen fra IS
Obama: Vi undervurderede truslen fra IS

Senest er det kommet frem, at Obama potentielt var i fare, da han 16. september tog elevatoren under et besøg i Atlanta i forbindelse med et møde om USA's svar på ebola-krisen. For med i elevatoren var en bevæbnet mand, som tidligere har fået tre domme for overfald og vold.

- Det er uacceptabelt, og jeg påtager mig det fulde ansvar, sagde Julia Pierson, da hun stod skoleret for en række amerikanske politikere på grund af striben af sager, der har slået skår i den hemmelige tjenestes omdømme.

Det sluttede dog ikke ved den tre timer lange høring. For senere kunne Washington Post afsløre, at præsident Barack Obama potentielt var i fare, da han 16. september tog elevatoren under et besøg i Atlanta i forbindelse med et møde om USA's svar på ebola-krisen.

For med i elevatoren var en bevæbnet mand, som tidligere har fået tre domme for overfald og vold.

Manden, der viste sig at bære en pistol, vakte opmærksomhed, da han ikke fulgte Secret Service-agenternes ordre om at stoppe med at bruge sit mobilkamera til at fotografere og filme præsidenten. Derudover opførte han sig mistænkeligt, lyder det fra avisens kilder.

Er Barack Obama respektløs? Kritiseres for sin 'latte-honnør'
Er Barack Obama respektløs? Kritiseres for sin 'latte-honnør'

Først da de stod ud af elevatoren, blev manden afhørt af Secret Service, som herefter lavede en søgning på manden i den nationale database. Her gik mandens kriminelle fortid op for dem.

Det var dog en episode den 19. september, som udløste den lange høring, hvor Secret Servicechefen blev grillet.

Her lykkedes det en dekoreret Irak-veteran at hoppe over hegnet ved Det Hvide Hus, spurte over græsplænen og ind i præsidentboligen.

I første omgang blev det oplyst, at den 42-årige Omar Gonzalez kun lige akkurat nåede ind ad døren, men Julia Pierson erkendte tirsdag, at manden havde kæmpet med en vagt inden for og formået at løbe et godt stykke ind i palæet.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

19-årige Daniel deltog i druk og...
bt.dk
Dronningens nære veninde har fulgt...
bt.dk
Khloé Kardashian: Dét har overrasket...
bt.dk
Rygterne har svirret længe: Nu tager...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx