Af - 09/02-16 10:16

Hvor klog er din hund? Sådan måler forskere hundes IQHvor klog er din hund? Sådan måler forskere hundes IQ

Engelske forskere har udviklet en IQ-test til hunde.

Bildstrecke im Grossformat »

Hvis du er hundeejer, synes du sikkert, at lige præcis din hund er den klogeste vovse i verden. Nu er det rent faktisk muligt at teste, hvor intelligent din hund er. Et hold af forskere fra London School og Economics har nemlig udformet en IQ-test til hunde, skriver The Independent.

LÆS OGSÅ: TV: Her advarer familiens hund om stor fare

Dr. Rosalind Arden, der har været med til at lave forsøget, udtaler, at hunde, der er gode til at udføre én øvelse, ofte også klarer sig godt i andre øvelser.

- Vi stillede spørgsmålet: "Hvis en hund er god i én test, har den så en tendens til at være bedre end gennemsnittet i andre tests?" Og vi fandt ud af, at det forholder sig sådan, siger hun til The Independent.

Dr. Rosalind Arden forklarer, at det er særligt nyttigt at forske i hunde, fordi resultaterne ikke kompliceres af faktorer som alkohol, cigaretter og stoffer, der alle påvirker hjernen.

Undersøgelser viser, at kloge mennesker ofte lever længere, og hvis forskerne kan bevise, at det samme gør sig gældende for hunde, håber de, at resultaterne kan bruges til yderligere forskning i sygdomme som for eksempel demens.

LÆS OGSÅ: Så er det bevist: Din hund elsker dig fem gange højere end din kat

LÆS OGSÅ: GALLERI: Her er læsernes sjove kæledyr med Snapchat-filter

LÆS OGSÅ: Nyt snapchat-filter: Få din hund til at ligne vovsen fra Up

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx