Af - 22/11-16 18:49

De troede, de havde fundet Maddie: Her er sandheden om fotoetDe troede, de havde fundet Maddie: Her er sandheden om fotoet

Det var slet ikke den rigtige forsvundne pige.

Her er videoen, der fik internettet til at koge over af teorier om, at Maddie, der forsvandt i Portugal som fire-årig, nu er dukket op ni år efter sin forsvinden.

Tidligere i dag mente en organisation, at man havde fundet en ung kvinde, der lignede en voksen udgave af britiske Madeleine 'Maddie' McCann, der forsvandt for tilbage i 2007.

Men det drejede sig i virkeligheden om en helt anden, der også har været forsvundet.

Det skriver Daily Mail.

Organisationen Missing People har offentliggjort en række billeder af en indtil nu ukendt ung kvinde i fra Italiens hovedstad Rom. Italiensk politi forklarede, at hun talte engelsk, og ikke havde nogle identifikationspapirer på sig.

Hurtigt spredte teorien sig om, at den tilsyneladende hjemløse kvinde var selveste Madeleine McCann, der forsvandt sporløst fra sine forældre på en ferie i Portugal i 2007. I dag ville Maddie være 13 år gammel.

Internettet hader ham: Klædt ud som Maddie til Halloween
Internettet hader ham: Klædt ud som Maddie til Halloween

Billederne har prydet netmedier både i Danmark og i udlandet, men nu har man fundet ud af, at billederne af den arme og tilsyneladende hjemløse kvinde ikke er Maddie, der er blevet ni år ældre, men i virkeligheden en svensk kvinde på 21 år, der har en aspergers diagnose.

Kvinden, der hedder Embla Jauhojärvi, stammer fra Stockholm, og har været savnet af sine forældre siden hun for seks måneder siden rejste til Rom for at lære italiensk. Det oplyser pigens far Tahvo overfor Daily Mail.

Forsvandt for 25 år siden: Nyt tip får politiet til at grave efter ham
Forsvandt for 25 år siden: Nyt tip får politiet til at grave efter ham

Den britiske avis har været i kontakt med den svenske far, der fortæller, at han ikke har hørt noget fra sin datter siden hun rejste til Rom. Han forklarer, at svensk politi ikke kunne hjælpe ham, da den unge kvinde var over 18 år og selv måtte bestemme, hvor hun opholdt sig.

Politiet i Rom har i øvrigt ladet pigen gå igen efter at have talt med hende.

- Vi tog hende med, og hun fortalte os, at hendes navn er Maria, at hun er engelsk, og at hun var 20, siger en talsmand fra Roms Carabinieri til Daily Mail og forsætter:

- Men den fødselsdagen, hun gav os betyder, at hun er 21. Vi lod hende gå, da hun ikke havde gjort noget forkert.

Storbritanniens Metropolitan Police har også afvist, at der skulle være tale om Maddie.

Nu håber faren Tahvo fra Stockholm på, at datteren igen bliver lokaliseret, så han kan rejse ned og blive genforenet med sin datter.

LÆS OGSÅ: Britisk politi: 'Vi ved hvem der tog Maddie'

LÆS OGSÅ: Efterforsker: 'Sådan døde Maddie'

LÆS OGSÅ: 13-årig blev dømt livsfarligt fed af lægerne: Sådan ser hun ud i dag

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Medie: Regeringen klar med nyt udspil...
bt.dk
BTs Formel 1-ekspert vurderer: Sådan...
bt.dk
'Han var så målrettet i sine øjne':...
bt.dk
'Diverse mænd har skrevet til mig, at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx