Af - 27/04-16 18:36

Livsfarlig edderkop bider mand det værst tænkelige stedLivsfarlig edderkop bider mand det værst tænkelige sted

Manden sad på toilettet, da de livsfarlige edderkop slog til.

Bildstrecke im Grossformat »
Ved at gøre rent kan blandt andet man fjerne edderkoppeæg, så potentielle edderkopperbabyer ikke bliver til noget. Gennem revner og huller kommer edderkopper ofte ind i huset. Det er derfor en rigtig god idé at dække dem til, så de ottebenede får svært ved at komme ind. Dyr er naturligt gode til at jage andre dyr, og det kan man lige så godt udnytte til noget positivt . Fremfor at katten kommer slæbende med døde rotter, kan man forsøge at træne sin hund eller kat til at fange edderkopper i stedet. Lys tiltrækker alle de dyr, som edderkoppen gerne mæsker i sig. Ved at have tændt lys om natten og dermed invitere edderkoppens livretter ind, kan man være ret sikker på at lokke edderkopper indenfor. Edderkopper har noget mod sur lugt. Dette kan udnyttes ved at lægge eksempelvis appelsin- eller citronskræller, de steder, man ofte finder de små djævle. En anden lugt, som edderkopperne hader, er lugten af pebermynte. Ved at blande pebermynteolie med vand, kan man lave en god "afskræknings-mikstur", som kan sprayes et par gange om dagen rundt omkring i huset for det bedste resultat. Der findes mange forskellige edderkoppe-fælder på nettet. Det er en human måde at fange spindlerne på og kan også gøres til at sjov leg. Som sagt tidligere er edderkopper ikke specielt glade for en række forskellige lugte. Én i rækken er den specielle lugt af cedertræ, som er et materiale, der bruges til alle slags møbler. Invester derfor i en lækker cederlænestol, læn dig tilbage i den og nyd, at dit hus nu (forhåbentlig) er edderkoppefrit.

De fleste mennesker har hørt om den uhyre giftige edderkop ved navn 'Den sorte enke'.

Men at dens artsfælle 'Den røde enke' kan være mindst ligeså skræmmende, kan en australsk mand skrive under på.

Bange for edderkopper? Her er forklaringen på din angst
Bange for edderkopper? Her er forklaringen på din angst

Manden sad på toilettet på en byggeplads, da den lille giftige edderkop kravlede op og bed ham i hans penis.

Edderkoppens gift kan være livsfarligt, hvis ikke man får behandling, og mandens kollegaer ringede omgående efter en ambulance. Det lykkedes ham dog at få sig selv bragt til hospitalet, hvor han fik behandling for de voldsomme smerter og en modgift mod biddet.

Og selvom det lyder usandsynligt, at man skulle blive angrebet, mens man sidder på tønden, så er det faktisk meget normalt.

For edderkopper lever der, hvor der er insekter, og det er ofte der, hvor mennesker afleverer sine efterladenskaber.

TV: Her flår kæmpestor edderkop en pind ud af hans hånd
TV: Her flår kæmpestor edderkop en pind ud af hans hånd

- For 80 år siden, hvor de fleste toiletter var udendørs, skete op mod 80 procent af alle edderkoppebid i kønsdelene, når folk var på toilettet, siger Professor Julian White fra Adelaides Women’s and Children’s Hospital, ifølge Independent.

Men det tal er faldet helt efter toiletterne er rykket indenfor, og professoren kan ikke komme i tanke om et fortilfælde i moderne tid.

Dør edderkopper af at blive støvsuget? Få svar her!
Dør edderkopper af at blive støvsuget? Få svar her!

Der blev først udviklet en modgift mod Den røde enkes bid i 1950'erne, og det eneste man kan gøre er, at komme is på biddet og ringe efter hjælp omgående.

I galleriet ovenover kan du få råd til, hvordan du slipper af med edderkopper.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kickstart foråret med sund mad: Lene...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Landsholdsspiller vil ikke stoppe med...
bt.dk
Ekspert: Det kan kokain-anklagen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx