29/09-17 23:00; Opdateret: 30/09-17 01:09

Flyrejser for millioner koster Trumps sundhedsminister jobbetFlyrejser for millioner koster Trumps sundhedsminister jobbet

Sundhedsminister Tom Price har chartret privatfly for over 2,5 millioner kroner til officielle rejser.

storybild

Den amerikanske sundhedsminister, Tom Price, er fredag trådt tilbage, oplyser Det Hvide Hus. Det sker, efter at han har brugt store summer på at leje privatfly. Scanpix/Alex Wong/arkiv

Washington. Den amerikanske sundhedsminister, Tom Price, er trådt tilbage. Det oplyser Det Hvide Hus.

Præsident Donald Trump varslede tidligere fredag, at der senere på dagen ville komme en meddelelse om Prices fremtid i jobbet.

Det sker, efter at der de seneste dage er kommet detaljer frem om Tom Prices omfattende brug af dyre privatchartrede fly til officielle rejser.

- Jeg bryder mig ikke om, hvordan det ser ud. Jeg er ikke glad, så meget kan jeg sige, sagde Trump tidligere fredag ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Ifølge det politiske netmedie Politico har Price 26 gange i år chartret privatfly, når han har været på officielle rejser som minister. Det skal ifølge mediet have kostet mere end 2,5 millioner kroner.

Price har forsøgt at lægge låg på sagen ved at betale penge tilbage til statskassen. Men ifølge Politico har det tilbagebetalte beløb vist sig kun at være en brøkdel af det beløb, han faktisk har brugt på rejserne.

Prices talsmænd har insisteret på, at der har været tale om officielle rejser.

Flere medier har dog hæftet sig ved, at flere rejser er gået til steder, hvor han ejer ejendomme - og de har betvivlet Prices behov for at bruge privatchartrede fly i stedet for at købe en almindelig flybillet.

I sit opsigelsesbrev skriver Tom Price, at han blandt andet har arbejdet for at reformere USA's sundhedssystem.

- Jeg har i mine 40 år som både læge og offentlig tjenestemand altid sat mennesker først. Jeg fortryder, at de seneste begivenheder været med til at forstyrre dette billede, skriver han ifølge Reuters.

Donald Trump har efterfølgende udpeget Don Wright til fungerende sundhedsminister, indtil en endelig afløser for Tom Price er fundet.

Ifølge Reuters er det sandsynligt, at enten Seema Verma fra Centers for Medicare and Medicaid Services eller Scott Gottlieb fra Food and Drug Administration bliver ny sundhedsminister.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Prins Henriks ønske: Overraskede...
bt.dk
Dyr falder døde om, når de går forbi...
bt.dk
Far til 14-årige og udviste Yiming:...
bt.dk
Nadia Shila: Jeg har ændret mig som mor
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx