Af Lars Dinesen - 19/08-15 06:34; Opdateret: 19/08-15 11:26

Bomberamt Bangkok-helligdom åbner igenBomberamt Bangkok-helligdom åbner igen

Ifølge BBC-journalist i Thailand er sikkerhedsniveauet ikke særligt højt ved genåbnet tempel.

Bildstrecke im Grossformat »
En bombe rystede mandag Bangkok i Thailand. Mindst 19 døde og mere end 120 blev såret. Bomben eksploderede ved det hellige tempel, Erawan Templet, i storbyen, og siden angrebet har redningspersonale og politiets efterforskere arbejdet på stedet. Legemsdele blev slynget gennem luften ved den voldsomme eksplosion og lå spredt uden for Erawan Templet i gaden Chidlom i det centrale Bangkok, har politi og øjenvidner oplyst til flere medier. Politiets hovedmistænkte i sagen er en ung mand, som blev set gå ind i templet med en rygsæk, lægge den på jorden og forlade stedet. Thailands premierminister og juntachef, Prayuth Chan-ocha, har kaldt mandagens bombe "det værste angreb nogensinde." En polititalsmand siger til nyhedsbureauet AFP, at bombeangrebet ser ud til at være politisk motiveret og har til formål at skabe kaos i landet, der for tiden er ledet af militæret. Den danske ambassade i Bangkok oplyser efter kontakt til hospitaler, at der ikke er danskere blandt de sårede og omkomne efter eksplosionen i Bangkok. Thailands politichef bekræfter, at mindst ti thailændere, en kineser og en filippiner er blandt de døde, men der er endnu ikke oplysninger om de øvrige ofres nationalitet. Eksplosionen, der skete klokken 18.55 lokal tid (13.55 dansk tid), skabte et krater i jorden. En polititalsmand siger til nyhedsbureauet AFP, at bombeangrebet ser ud til at være politisk motiveret og har til formål at skabe kaos i landet, der for tiden er ledet af militæret. Bombeeksplosioner er meget usædvanlige i Bangkok, og umiddelbart er der ikke nogen, der har taget skylden for angrebet. Ifølge journalisten blev de sidste ligdele først fjernet fra området tidligere på onsdagen.

Arkivfoto

Offentligheden har igen adgang til det sted, hvor en kraftig eksplosion mandag dræbte mindst 20 mennesker og sårede endnu flere i Thailands hovedstad, Bangkok.

Det skriver BBC.

Bomben eksploderede ved et helligt tempel i storbyen, og siden angrebet har redningspersonale og politiets efterforskere arbejdet på stedet.

Onsdag morgen omkring klokken 8.00 lokal tid blev der dog igen åbnet til stedet. En håndfuld personer har efterfølgende lagt blomster eller lys foran en statue af hindu-guden Brahma. Den kom kun let til skade ved eksplosionen.

Person kastede sprængstoffer i Bangkok efter terror
Person kastede sprængstoffer i Bangkok efter terror

En BBC-journalist på stedet noterer, at sikkerhedsniveauet på stedet synes lavt, og folk kan frit komme ind på området uden at blive tjekket af myndighederne.

Ifølge journalisten blev de sidste ligdele først fjernet fra området tidligere på onsdagen.

Politiets hovedmistænkte i sagen er en ung mand, som blev set gå ind i templet med en rygsæk, lægge den på jorden og forlade stedet.

Hærchef: Muslimer stod ikke bag bombe i Bangkok
Hærchef: Muslimer stod ikke bag bombe i Bangkok

Ambassade i Thailand: Turister skal ikke lade sig afskrække
Ambassade i Thailand: Turister skal ikke lade sig afskrække

Tirsdag blev der også smidt en form for bombe ved en mole i Bangkok. Ingen kom til skade, men myndighederne har endnu ikke udelukket, at de to eksplosioner kan have forbindelse til hinanden.

Thailands premierminister og juntachef, Prayuth Chan-ocha, har kaldt mandagens bombe "det værste angreb nogensinde."

Bangkok har over et årti været præget af stærke spændinger og voldelige sammenstød mellem "rødskjorterne", som er en græsrodsbevægelse i landets fattige områder - og "gulskjorterne", som støtter middelklassen, kongehuset og den traditionelle elite.

LÆS OGSÅ: Bombeangreb i Bangkok: Mistænkt set på overvågningskamera

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx