Af Lars Dinesen - 26/11-15 22:10

Putin og Hollande indgår ny alliance mod ISPutin og Hollande indgår ny alliance mod IS

- Kreml vil bekæmpe Islamisk Stat og ikke andre terrorgrupper, siger præsident François Hollande.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Alexander Zemlianichenko)

Frankrigs præsident, François Hollande, siger ved en fælles pressekonference med Ruslands præsident, Vladimir Putin, i Moskva, at "Kreml vil bekæmpe Islamisk Stat og ikke andre terrorgrupper."

- Rusland er gået med til at koordinere angreb på olietransporterne i det territorium, som kontrolleres af Islamisk Stat, siger Hollande og fastslår, at der fransk-russisk enighed om, at "kampen mod IS skal intensiveres."

- Vi er enige om at optrappe antiterroraktioner. Vi er enige om at udveksle efterretninger og opbygge et konstruktivt samarbejde mellem vore militære specialister, tilføjer Putin.

Putin lover Hollande stor koalition mod IS
Putin lover Hollande stor koalition mod IS

På det fælles pressemøde med Putin i Kreml gjorde Hollande det klart, at "Syriens præsident Bashar al-Assad ikke kan få nogen rolle i sit lands fremtid."

Putin lovede, at Kreml er parat til et samarbejde med Frankrig efter angrebene i Paris og mod et russisk passagerfly i Sinai.

- Nylige angreb i Paris og et bombeanslag mod et russisk passagerfly over Egypten får os til at forene vores kræfter mod det fælles onde. Vi er klar til at samarbejde, fastslår Putin.

Rusland afventer undskyldning fra Tyrkiet om nedskudt fly
Rusland afventer undskyldning fra Tyrkiet om nedskudt fly

Samtidig siger Hollande, at "vi er nødt til at danne denne store koalition mod terrorisme. Vi må se, hvordan vi kan samarbejde og koordinere, så vi kan ramme denne terrorgruppe og også finde en fredsløsning;" siger den franske præsident.

Den russiske hovedstad var sidste stop for en diplomatisk rundrejse, som også bragte Hollande over Atlanten tidligere på ugen, hvor præsident Barack Obama også lovede den franske leder at intensivere kampen mod IS.

Putin fraråder russere at rejse til Tyrkiet
Putin fraråder russere at rejse til Tyrkiet

Desuden har Hollande haft møder i Paris med både den britiske premierminister, David Cameron, og forbundskansler Angela Merkel. Både i London og Berlin blev der torsdag taget skridt frem mod en styrket indsats mod Islamisk Stat.

LÆS OGSÅ: Putin: Nedskydning af kampfly vil få alvorlige konsekvenser

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx