Af - 27/05-16 09:20

Falder du i søvn med makeup på? Så meget skader det din hudFalder du i søvn med makeup på? Så meget skader det din hud

Det kan skade din hud, dine læber og dine øjne, hvis du glemmer at fjerne din makeup inden du går i seng, lyder det fra eksperter.

storybild

Selv dine læber kan få problemer, hvis du ikke fjerner din lipgloss eller læbestift inden du går i seng, lyder det fra eksperter. (Billede: Colourbox)

Efter en sen bytur eller en lang dag på arbejde har de fleste af os vist følt os fristet til at gå i seng uden at få fjernet makeuppen.

Men det kan være en god idé at tænke sig om en ekstra gang, inden du skipper at rense din hud.

Det kan nemlig føre til en række problemer, herunder akne og smertefulde øjeninfektioner, hvis du ikke tager din makeup af regelmæssigt, lyder det fra eksperter. Det skriver det britiske medie Daily Mail.

- Ved at lade din makeup blive på om natten, er din hud mindre i stand til at genopbygge sig selv. På kort sigt, når du vågner op, vil din hud være uren og kedelig at kigge på, forklarer dermatolog ved Light Toutch Clinic Dr. Natalie Blakely.

HØR NUMMERET DER FORARGER: Kylie Jenner debuterer som musiker
HØR NUMMERET DER FORARGER: Kylie Jenner debuterer som musiker

Fjerner man ikke sin foundation inden man lægger sig til at sove, kan det betyde, at porerne i huden bliver blokeret, hvilket gør, at huden bliver meget modtagelig for urenheder og hudorme, lyder det fra hudlægen Natalie Blakely, der har lavet en YouTube-video hvor hun viser, hvordan man bedst renser sin hud inden man går i seng. Se den nederst i artiklen.

Hudspecialisten Natalie Blakely viser, hvordan man bedst renser sin hud inden man skal sove. Se videoen nederst i artiklen.
Foto: Youtube

Men det er ikke kun makeup, der er vigtigt at rense huden for inden man går i seng.

Hvis du ikke bruger makeup, er der stadig råd at hente i forhold til at holde din hud fri for urenheder. Ifølge dermatologen er det nemlig ikke kun makeup, du skal rense huden for inden du går i seng, men også alt det snavs, som din hud opsamler i løbet af dagen.

- En ren og frisk hud er meget mere i stand til at forebygge sig selv, end en beskidt og tilstoppet hud, forklarer hun.

Hudspecialisten Natalie Blakely viser, hvordan man bedst renser sin hud inden man skal sove. Se videoen nederst i artiklen.
Foto: Youtube

Hudspecialisten Natalie Blakely viser, hvordan man bedst renser sin hud inden man skal sove. Se videoen nederst i artiklen.
Foto: Youtube

Lyt her: 5 kendte mærker du udtaler forkert
Lyt her: 5 kendte mærker du udtaler forkert

Ifølge hudspecialisten er hudens forebyggelse om natten af afgørende betydning for, hvordan vi ældes, og hun mener, at det faktisk kan virke aldersnedsættende på ens hud, hvis man sørger for at vaske ens ansigt.

Hudlægen ved Harley Street Dr. David Jack mener, at mineralbaseret makeup er bedre for huden, og kan være godt at bruge, hvis man nogle gange ikke får fjernet sin makeup.

- Glemmer man engang imellem at fjerne sin makeup inden man går i seng, er det sandsynligt, at det vil komme til at forårsage betydelige problemer, men gør man det regelmæssigt, vil det sandsynligvis resultere i blokerede porer, hudfølsomhed og endda akne, siger han til Daily Mail.

Han anbefaler at bruge en parfumefri sæbe til at fjerne sin makeup med, og derefter vaske ansigtet grundigt for at fjerne resterende snavs.

Kardashian-søstre bliver sagsøgt for vanvittigt beløb
Kardashian-søstre bliver sagsøgt for vanvittigt beløb

Begge specialister er enige i, at det især er vigtigt at huske at fjerne øjenmakeuppen, da området omkring øjet kan være meget følsomt, så hvis du efterlader noget makeup, kan det forårsage eksem for for dem med sart hud.

- Vi løber også den risiko, at vi blokerer porerne omkring øjet, hvilket kan føre til et ubehageligt miljø omkring øjnene, siger Natalie Blakely.

Også den bløde lækre lipgloss kan påvirke vores læber, hvis vi lader den være på om natten.

- Huden på læberne er meget sart, og hvis den ikke får lov til at genopbygge sig natten over, bliver læberne tørre og revnede, forklarer Natalie Blakely.

13-årige Lea var afhængig af makeup
13-årige Lea var afhængig af makeup

David Jack er enig i, at selv huden på læberne har behov for luft om natten.

- Det er vigtigt at huske, at når vi sover er vores hudcelle omsætning og reparation på sit højeste, siger han og fortsætter:

- Så vi vil jo gerne være med til at skabe det bedste miljø for dette som muligt, og det omfatter ikke et tykt lag af makeup.

Se Natalie Blakely's fulde guide til hvordan du bedst renser din hud om aftenen i videoen herunder.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Simpelthen fantastiske Simple Minds:...
bt.dk
Henriks død ændrede tradition hos...
bt.dk
To teenagepiger havde billet til...
bt.dk
Røde Kors med nødråb: 'Situationen er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx