Af Ritzau - 06/03-17 19:53; Opdateret: 06/03-17 20:03

USA-kender: Trump sætter prestige på spil med nyt dekretUSA-kender: Trump sætter prestige på spil med nyt dekret

USA-ekspert Niels Bjerre-Poulsen spår kæmpe slag for Trump, hvis nyt indrejseforbud også falder til jorden.

storybild

USA's præsident, Donald Trumps, nye indrejseforbud skal gælde borgere fra seks lande, som når forbuddet træder i kraft ikke vil kunne rejse ind i USA i 90 dage. Der er tale om Sudan, Somalia, Yemen, Syrien, Libyen og Iran. (Billede: Scanpix/Saul Loeb)

Det styrker billedet af kaos i Det Hvide Hus og en amerikansk præsident, som er ude af stand til at få lovgivning igennem, hvis Donald Trump også denne gang får afvist sin ordre om et indrejseforbud.

Det vurderer Niels Bjerre-Poulsen, som er lektor ved Center for Amerikanske Studier på Syddansk Universitet, efter at præsidenten mandag har sat sin underskrift på en præsidentiel ordre om et nyt indrejseforbud.

- Det vil være et kæmpe slag for Trump, hvis han ikke får det igennem, fordi det var en meget central del af hans valgkamp, siger Niels Bjerre-Poulsen.

- Der er meget prestige på spil.

For over en måned siden præsenterede Trump første gang en præsidentiel ordre, der skulle forhindre statsborgere fra syv lande i at rejse ind i USA. Ordren blev dog bremset af amerikanske dommere.

Det nye forbud skal gælde borgere fra seks lande, som når forbuddet træder i kraft ikke vil kunne rejse ind i USA i 90 dage. Der er tale om Sudan, Somalia, Yemen, Syrien, Libyen og Iran.

Personer fra de seks lande med lovlig opholdstilladelse eller gældende visum vil dog få lov at rejse ind i landet.

- Trumps første tid som præsident har været ualmindelig kaotisk. Han mener, at han har opfyldt alle valgløfter hurtigt. Men det har været i form af hensigtserklæringer, så der er ikke rigtig sat gang i lovgivningen, siger Niels Bjerre-Poulsen.

- Det dekret, der kom tættest på lovgivning, var det indrejseforbud, som viste sig at være så dårligt forberedt, at det blev fældet ved domstolene. Det efterlader indtrykket af en regering uden erfaring.

Selv om det nye indrejseforbud formentligt bliver gennemgået minutiøst af jurister og igen vil blive testet i retten, er det fra Trumps-administrationens side et bud på et dekret, der er både stærkere juridisk og politisk, vurderer Niels Bjerre-Poulsen.

Forbuddet træder i kraft 16. marts, oplyser Det Hvide Hus.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kronprinsesse Mary har mistet en nær...
bt.dk
DMI: I morgen vågner danskerne i én...
bt.dk
35-årig mand og to børn fundet døde:...
bt.dk
'Ung mor' er blevet single: Derfor...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx