Af - 25/01-16 18:11

Ung kvinde led af mystisk sygdom: Døde efter der blev hostet tæt på hendeUng kvinde led af mystisk sygdom: Døde efter der blev hostet tæt på hende

Kayleigh blev kun 28 år.

Bildstrecke im Grossformat »

Her er billeder fra den syge kvindes liv, der døde alt for tidligt.

En britisk kvinde var så svært medtaget af sin sygdom, at hun fik en svær lungebetændelse, da nogle hostede i nærheden af hende.

Nu er hun død.

Det skriver the Sun.

Kayleigh Box har hele livet kæmpet med en slem omgang af cystisk fibrose. Henover julen fik hendes nedsatte immunforsvar da også det sidste ord. Hun døde efterfølgende af en slem omgang lungebetændelse.

I december pådrog dyrlægeeleven sig nogle bakterier under julegaveindkøbene i hjembyen Malvern. Bacillerne skulle vokse sig så talrige, at Kayleigh den 17. januar mistede kampen imod sygdommen.

Læserne hjalp med mystisk sygdom: I dag er Susanne i topform
Læserne hjalp med mystisk sygdom: I dag er Susanne i topform

Allerede i en alder af 11 måneder fik Kayleigh diagnosen cystisk fibrose.

Sygdommen er arvelig, og skyldes et sygt gen, der er skyld i, at transporten af salt i nogle typer af celler i lunger, bugspytkirtlen og svedkirtlerne ikke fungerer ordentligt. Tidligere var sygdommen svær at behandle for lægerne, og det står stadig ikke så godt til. Den gennemsnitlige levealder er, ifølge hjemmesiden Netdoktor, 40 år. Det er dog ikke alle, der oplever de samme symptomer.

Hendes ødelagte mor, Dawn Box på 53 år, mener, at hun døde som følge af, at nogle glemte at holde sig for munden, da de skulle hoste.

- Hun havde en mindre besættelse af baciller og bakterier. Hun hadede at være i nærheden af mennesker med forkølelse eller hoste, fordi hun som regel ville blive smittet med et eller andet. Hendes immunsystem var simpelthen så svagt i sammenligning med en almindelig rask person, fortæller moren til The Sun.

Det begyndte at gå galt tirsdag efter jul, hvor Kayleigh begyndte at få det skidt. Familien forsøgte at få hende indlagt på den klinik, der tidligere havde behandlet hende for sygdommen. Der var dog først plads efter en uge.

Familie i chok over mystisk forbrydelse: Hvem har stjålet vores datters lig?
Familie i chok over mystisk forbrydelse: Hvem har stjålet vores datters lig?

På den tid var Kayleighs i forvejen lave lungefunktion dalet med ti procentpoint til bare 36 procent. Hun hostede blod op og havde problemer med vejrtrækningen.

Efter 14 dages indlæggelse blev hun overført til intensiv, hvor hun blev lagt i kunstigt koma.

Til sidst fortalte lægerne til familien, at der ikke var mere at gøre.

Moren klynger sig nu til datterens sidste ord: 'Jeg er ked, at jeg skulle udsætte dig for det her. Jeg elsker dig.' Familien har efter hendes død samlet omkring 10.000 kroner ind til fordel for cystisk fibrose.

Lægerne afviste mistanke om mystisk sygdom: Så døde teenager af netop den
Lægerne afviste mistanke om mystisk sygdom: Så døde teenager af netop den

- Hun var rædselsslagen for, at cystisk fibrose ville slå hende ihjel, men i sidste ende blev det lungebetændelsen, der tog hende fra os, siger moren Dawn Box til Sun og fortsætter:

- Noget så simpelt og uundgåeligt som et host har taget min perfekte datter fra mig.

Kayleigh efterlader sig den 41-årige kæreste, Adam Whitehouse. Brødrene Kristopher på 30 år og Daniel på 25 år har nu også mistet en søster.

LÆS OGSÅ: Mystisk sygdom i Finland: Unge dør af hjertestop

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx