Af - 02/07-17 10:54

Lottomillionerne væltede ind hos Eddies familie - da de skulle indløses, gik Eddies plan op for politietLottomillionerne væltede ind hos Eddies familie - da de skulle indløses, gik Eddies plan op for politiet

Det snedige trick kan nu koste ham 25 års fængsel.

storybild

54-årige Eddie Tipton arbejdede i flere år som sikkerhedschef for det amerikanske Multi-State Lottery Association, hvor han blandt andet havde ansvaret for at skrive den kode, der skulle udtrække lotto-tallene til flere store lotterier helt tilfældigt. Men nu viser det sig, at Eddie Tipton fiflede med teknikken, så han selv tjente millioner af dollars.

Det indrømmede den 54-årige amerikaner for nylig i retten i Des Moines skriver Time og flere amerikanske medier.

»Jeg skrev software, som inkluderede kode, som gav mig mulighed for at forstå eller teknisk forudse vindertallene, og jeg gav de tal til andre mennesker, som så vandt i lotteriet og delte gevinsten med mig,« fortalte Eddie Tipton i retten, da dommer Brad McCall spurgte, hvordan han havde skaffet sig selv pengene.

Lottovindere fejrede milliongevinst med pizza
Lottovindere fejrede milliongevinst med pizza

Tipton tilføjede, at han selv troede, han udnyttede et såkaldt smuthul, og altså ikke gjorde noget ulovligt, når han fiflede med koden.

Det var dog ikke ved hver eneste Lotto-trækning, at Tipton udnyttede sin viden for egen vindings skyld.

Ifølge efterforskere i sagen drejede det sig om tre specifikke dage om året, hvor Tipton havde sørget for, at tallene blev forudsigelige. Hovedpersonen selv har desuden indrømmet, at der blandt andet er tale om jackpots i Colorado i 2005, en i Wisconsin i 2007, en i Kansas i 2010 og i Oklahoma i 2011.

Nordjysk mand blev ringet op af ukendt nummer - var millionær, da han lagde på
Nordjysk mand blev ringet op af ukendt nummer - var millionær, da han lagde på

Blandt dem, som hjalp Tipton med at snyde, var blandt andet hans egen bror Tommy Tipton og deres ven Robert Rhodes, en forretningsmand fra Texas, som Eddie Tipton gav de rigtige lottotal.

De tre blev opdaget, fordi de i 2010 forsøgte at indløse en gevinst på 16,5 millioner dollars i Iowa anonymt, men blev afvist, fordi reglerne i Iowa foreskriver, at man skal være offentlig. Samme episode førte til, at man indledte en efterforskning af potentielt svindel.

Mand vandt 880 millioner kroner - det kunne hans familie slet ikke styre
Mand vandt 880 millioner kroner - det kunne hans familie slet ikke styre

Ifølge advokat Rob Sand har fupnummeret i alt resulteret i gevinster på 2,2 millioner dollars, svarende til lidt over 14 millioner kroner, og den sum vil advokaten nu have de tre til at tilbagebetale, selvom man vurderer, at mange af pengene allerede er væk.

Både Tommy Tipton og Robert Rhodes har erkendt sig medskyldige i fupnummeret, og Eddie Tipton risikerer ifølge Time en straf på op til 25 års fængsel.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Menneskejagt i gang - flere kvæstede...
bt.dk
LIGE NU: Storbrand ude af kontrol...
bt.dk
Wozniackis vej til ny Grand...
bt.dk
Rasende megastjernes mand efter...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx