Af - 11/01-15 20:31; Opdateret: 11/01-15 20:47

Syv mysterier fra 2014, som vi stadig mangler svar påSyv mysterier fra 2014, som vi stadig mangler svar på

2014 var et begivenhedsrigt år, men flere af de store begivenheder, som trak overskrifter i hele verden, er fortsat uopklaret.

Bildstrecke im Grossformat »
MH370 forsvandt d. 8. marts på vej til Beijing. En massiv eftersøgning med flere lande involveret blev iværksat, men flyet er aldrig blevet fundet. 239 personer forsvandt i forbindelse med flyets forsvinden. En blikdåse med 1400 guldmønter, fundet i baghaven, gjorde et amerikansk ægtepar mangemillionærer. Martha Mark fra Nigeria fik i april kidnappet sin datter, Monica, af den islamiske oprørsgruppe, Boko Haram. Mere end 300 skolepiger blev kidnappet af Boko Haram, og selv om flere er frigivet, er mange fortsat savnet. I forbindelse med Boko Harams tilfangetagelse af skolepigerne spredte hashtagget #bringbackourgirls sig på de sociale medier og hele verden blev bekendt med terrorbevægelsens uhyrlige metoder. Skuespiller Jennifer Lawrence var én af de Hollywood-stjerner, som fik stjålet nøgenbilleder, da en eller flere hackere lækkede privatbilleder på nettet. Det svenske forsvar oplyste i efteråret 2014, at en formodet ubåd befandt sig i den svenske skærgård. Mistanken gik på, at ubåden var russisk, men det blev aldrig bevist, og Rusland afviste at stå bag. 43 lærerstuderende fra Mexico forsvandt sporløst i september i forbindelse med en demonstration, og de menes at være blevet myrdet af en bande. Mere end 80 personer er anholdt i sagen om de forsvundne studerende, deriblandt politibetjente, en borgmester og hans kone. Sony Pictures blev i december udsat for et hackerangreb i forbindelse med selskabets udgivelse af filmen The Interview, hvor CIA forsøger at dræbe Nordkoreas leder. USA mener, at Nordkorea står bag.

2014 var et begivenhedsrigt år, men flere af de store begivenheder, som trak overskrifter i hele verden, er fortsat uopklaret, og der mangler stadig svar på en række spørgsmål om, hvad der skete i de enkelte sager.
Her er et overblik:

MH-370:

Et passagerfly fra Malaysia Airlines med 239 personer ombord forsvandt d. 8. marts på mystisk vis på en rejse mellem Kuala Lumpur og Beijing.
Efter flyets forsvinden formodede man, at flyet var styret ned i området over det Sydkinesiske hav, hvor myndighederne sidst havde været kontakt med flyet, men i forbindelse med eftersøgningen kom det frem, at flyet efter sin forsvinden fra radarskærmene fløj af en anden rute. Eftersøgningen flyttede herefter til det sydlige Indiske Ocean vest for Australien, hvor over 26 lande var involveret.
Adskillige teorier har floreret om flyets forsvinden, men ni måneder efter har ingen fundet en eneste vragdel.

Blikdåse med 1.400 guldmønter:

Det siges, at der for enden af regnbuen ligger en guldskat, og måske er det den, som et amerikansk ægtepar fandt, da de luftede deres hund.
På deres private grund i Californien opdagede de sidste år, at en blikdåse stak op fra en lille bakke i deres have, og dåsen viste sig at indeholde 1.400 guldmønter, som har gjort parret til mangemillionærer.
Guldskatten er blevet vurderet af mønteksperter til en værdi af ca. 60 mio. kr.
Det er uvist, hvordan mønterne er havnet på ægteparrets grund, men efter analyser af mønterne har eksperter konkluderet, at de formentlig blev produceret i San Francisco mellem 1847 og 1894.

Boko Haram bortfører 300 skolepiger:

Martha Mark fra Nigeria fik i april kidnappet sin datter, Monica, af den islamiske oprørsgruppe, Boko Haram. Hun var en af de 300 skolepiger, som blev bortført, og selv om flere af pigerne er frigivet, er mange fortsat fanget - og myndighederne i Nigeria kender ikke deres tilstand eller opholdssted.
I forbindelse med kidnapningen af de mange skolepiger opstod også hashtagget #bringbackourgirls, som var de pårørendes opråb til resten af verden.

Læk af nøgenbilleder i Hollywood:

En lang række Hollywood-kendisser kunne i august pludselig finde intime privatbilleder af dem selv på internettet, efter at en hacker havde stjålet billederne for derefter at lægge dem ud til frit skue.
Tyveriet af billederne skete gennem den såkaldte iCloud-service, hvor billeder automatisk bliver gemt på internettet fra Apple-produkter, og de berørte Hollywood-stjerner var bl.a. Jennifer Lawrence, Scarlet Johansson, Kim Kardashian og Kate Upton.
Det er fortsat uvist, hvem der står bag hacket, og FBI i USA undersøger fortsat sagen.

Ubådsjagt i Sverige

Det svenske forsvarsministerium meddelte tilbage i oktober, at man havde registreret fremmed undervandsaktivitet i den svenske skærgård, og jagten gik herefter ind på en formodet ubåd, som var blevet set i farvandet ud for Stockholm.
Mere end 15 krigsskibe var indsat i eftersøgningen, og mistanken gik på, at det var en russisk ubåd, som var på spiontogt.
Rusland afviste anklagerne, og efter en uges intens eftersøgning blev jagten indstillet - uden opklaring.

43 studerende forsvundet sporløst:

43 lærerstuderende forsvandt sporløst i september i Mexico, og sagen har vakt stor international opsigt, fordi teorier går på, at det mexicanske politi sammen med højtstående politikere er involveret i sagen.
De 43 studerende deltog i en demonstration for en ny uddannelsesreform, og de forsvandt efter sammenstød med politiet i byen Iguala.
Øjenvidner har fortalt, at de studerende blev ført bort af politiet i patruljevogne og derefter overdraget til kriminelle bander, som angiveligt har myrdet de studerende.
Massemordet er stadig ikke opklaret, men adskillige betjente og endda borgmesteren i Iguala er anholdt i sagen.

Sony hacket:

Sony Pictures blev i december udsat for et hackerangreb i forbindelse med selskabets udgivelse af filmen The Interview, hvor CIA forsøger at dræbe Nordkoreas leder.
Sagen har skabt fornyet diplomatiske spændninger imellem de to lande, som i forvejen har et anstrengt forhold.
USA mener, at Nordkorea står bag angrebet, men det har diktaturet afvist og i samme ombæring kaldt Obama hensynsløs, og at han opfører sig som en abe i en tropisk skov.

LÆS OGSÅ: DNA-ekspert løser mysterie: Her er Jack the Ripper

LÆS OGSÅ: Mysterie om to forsvundne teenagepiger løst efter 43 år

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx